Like ons!
Eén-tweetje Sky in Vuelta ao Algarve: 'Enige manier om Geraint nog aan te kunnen kijken'

Algemeen nieuws

Eén-tweetje Sky in Vuelta ao Algarve: 'Enige manier om Geraint nog aan te kunnen kijken'

Michal Kwiatkowski zorgde er met een etappezege voor dat niet Geriant Thomas maar hijzelf er met de eindzege in de Vuelta ao Algarve vandoor ging. Met een mooie aanval uit een kopgroep verzekerde de Pool zich van de eindzege.

‘We waren van mening dat dit de beste manier was om het geel te pakken’, zegt Kwiatkowski, die ploeggenoot Thomas bedankt voor de kans. ‘Niemand verwachtte deze move, omdat het niet logisch is om op deze manier de leiderstrui in de ploeg te houden. De enige manier om Geraint na afloop in zijn ogen te kunnen kijken, is om die etappe perfect te rijden’, weet Kwiatkowski.

Toch had Thomas het een beetje moeilijk met het verliezen van de gele trui, al gunt de Brit het zijn teamgenoot zeker. ‘Het was tussen de oren soms wel zwaar. Vooral op de laatste klim dacht ik vaak: ‘waar rijd ik nu nog voor.’ Gelukkig sta ik nog op het podium, dat is best leuk nog’, zegt Thomas laconiek.

Achter het Sky-duo was het BMC-renner Tejay van Garderen, die het podium completeerde. ‘Team Sky was duidelijk te sterk. Maar het is fijn om goede resultaten te boeken vroeg in het seizoen, met het oog op de grotere doelen. Het was een chaotische laatste rit, maar ik lette niet echt op de Sky-jongens. Ik wilde gewoon het meeste eruit halen en dat bleek het podium.’

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven