Like ons!
Haas wil na succes in Oman ook schitteren in klassiekers: 'Amstel is mijn heilige graal'

Algemeen nieuws

Haas wil na succes in Oman ook schitteren in klassiekers: 'Amstel is mijn heilige graal'

Nathan Haas verliet deze winter Dimension Data voor Katusha. Na fraaie ereplaatsen in 2017 hoopt de Australiër op het jaar van de bevestiging voor zijn nieuwe werkgever. 

'Ik had veel geluk vorig seizoen', liet Haas weten aan Velonews'Veel teams toonden interesse, maar ik wilde voor een grote ploeg rijden waar ik nog steeds kopman kon zijn. Ploegleider José Azevedo heeft veel vertrouwen in mij. Ik blijf proberen, ik heb veel honger om te winnen.' 

Haas maakte zijn debuut voor de Russische formatie in de Tour Down Under, maar maakte daar geen indruk. Hij haalde zelfs de finish niet in de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Naar eigen zeggen had hij last van de extreme hitte. In de Ronde van Oman verging het de 28-jarige Australiër een stuk beter: hij won de tweede etappe en eindigde vijfde in het eindklassement. Haas kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar de voorjaarsklassiekers.

'Mijn heilige graal in het wielrennen is de Amstel Gold Race. Als ik die zou winnen kan ik blij met pensioen', grapte hij. 'Ik hou ook van de Strade Bianche. Ik kan er goed uit de voeten door mijn ervaring in het mountainbiken. Ik reed er in het verleden al goed, maar het resultaat ontbrak. Met kleine aanpassingen had ik er al op het podium kunnen staan.' 

Een veelwinnaar zal Haas wellicht nooit worden, en daar heeft hij ook vrede mee. Toch hoopt hij op die ene grote klassieker. 'Ik zal nooit de renner worden die vijftig wedstrijden in zijn carrière wint, maar het zou me niet verrassen als één van mijn overwinningen een hele grote is', besluit de Katusha-renner.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven