Like ons!
[Update] Cavendish lijkt op tijd hersteld voor Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo

Algemeen nieuws

[Update] Cavendish lijkt op tijd hersteld voor Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo

Sander Armée zal woensdag niet van start gaan in de Abu Dhabi Tour. De renner van Lotto-Soudal is ziek en moet zodoende een streep zetten door de vijfdaagse wedstrijd in het Midden-Oosten.

Armée, die voor de wedstrijd logischerwijs al in Abu Dhabi is, laat via Twitter weten dat hij baalt. 'Ik ben teleurgesteld dat ik deze prachtige wedstrijd niet kan rijden.' Armée is niet de enige die woensdag niet van start gaat. Neilson Powless haalde het niet eens tot de 'woestijn' door een kapot paspoort.

Update - 09.43 uur
Nog meer opgaves in de Abu Dhabi Tour: Mark Cavendish is woensdag nog voor het officiële startsein van de eerste etappe gevallen. De Brit viel in de neutrale zone en kon na een poging weer op te stappen niet meer verder. Cavendish heeft last van zijn schouder, die hij in de Tour van 2017 brak. Zijn team Dimension Data laat via Twitter weten dat Cavendish heeft opgegeven. Een flinke dreun voor de ploeg én voor de wedstrijd, met drie beoogde massasprints in de eerste drie dagen.

Update II - 15.15 uur
Mark Cavendish heeft bij zijn val in de neutrale zone een hersenschudding en een whiplash opgelopen. De Brit zou volgens zijn ploeg Team Dimension Data gevallen zijn omdat de auto van de racedirecteur plotseling remde. Nadat 'Cav' het nog even probeerde, stapte hij af. 'Met de hersenschudding wilden we geen risico nemen, we hebben het besluit voor hem genomen. Hij heeft nu wat nekpijn, maar is stabiel. We zullen zijn conditie in de gaten houden', vertelt teamdokter Adrian Rotunno.

Update III - 17.00 uur
Mark Cavendish lijkt op tijd hersteld om van start te gaan in de Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo, zo meldt zijn teamdokter Adrian Rotunno aan Cyclingnews. De Brit had vrijdag nog wel wat last van zijn hersenschudding en nek, maar hij is in staat om dit weekend terug naar huis te gaan. 'Het lijkt erop dat hij de Tirreno kan rijden, maar het is nu vooral zaak om goed met zijn klachten om te gaan. Als hij de testen doorstaat, moet hij binnen tien dagen terug zijn.'

Het Voorjaarsklassiekerspel van Zweeler: Maak kans op 6.500 euro aan prijzen. Klik hier om je meteen te registreren!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven