Like ons!
Kristoff pakt tweede in één week en wint eerste rit in Abu Dhabi; Van Poppel wordt achtste

Algemeen nieuws

Kristoff pakt tweede in één week en wint eerste rit in Abu Dhabi; Van Poppel wordt achtste

Alexander Kristoff heeft de eerste etappe van de Abu Dhabi Tour gewonnen. In de rit over 189 kilometer, van Madinat Zayed naar Adnoc, was hij de snelste in een verwachte massasprint. Na de slotetappe in de Ronde van Oman is het zijn tweede zege in één week tijd.

De eerste etappe werd in de beginfase al ontsierd door een valpartij. Mark Cavendish viel in de neutrale zone op zijn schouder en moest opgeven. Sander Armée (Lotto-Soudal) en Nielson Powless (LottoNL-Jumbo) stapten om verschillende redenen niet eens op.

Het duurde na de hectiek in de beginfase even voordat er een kopgroep weg was, maar na vijftien kilometer was het zover. Vincenzo Albanese (Bardiani - CSF), Damiano Caruso (BMC), Charles Planet (Team Novo Nordisk), Toms Skujins (Trek - Segafredo) en Nikolay Trusov (Gazprom-RusVelo) kregen de ruimte. Na 22 kilometer was het gat al meer dan vijf minuten.

In een verder niet al te boeiende vlakke rit zakte die voorsprong gaandeweg de rit weer naar de gebruikelijke waarden. Op negentig kilometer van de streep stonden er nog ruim twee minuten op het bord. En dat gat werd kleiner toen er nog vijftig kilometer te fietsen was met slechts een minuutje resterend.

De mannen vooraan werden er langzamerhand wat onrustig van en dus brak de groep van vijf uit elkaar. Caruso, Planet en Skujins reden met z'n drieën weg en zagen de voorsprong weer wat groeien. In het peloton verzorgden Quick-Step Floors (Viviani), Mitchelton-Scott (Ewan) en Lotto-Soudal (Greipel) het tempo. Zij hielden het gaatje op een minuutje.

Vooraan besloten Caruso en Planet een nieuwe tempoversnelling te plaatsen en de voorsprong liep vervolgens zelfs weer op naar een dikke anderhalve minuut. Op twintig kilometer van het einde dropte Caruso echter ook zijn laatste kompaan en probeerde hij het alleen. Zes kilometer later zag hij het nutteloze van zijn laatste aanval in en werd hij bedankt voor de moeite.

In een opmerkelijk trage slotfase, waarin de grote mannen achterin nog rustig met elkaar zaten te babbelen, kwam er langzaam een sprintvoorbereiding op gang. LottoNL-Jumbo was de eerste trein voor Danny van Poppel die er een serieuze klap op gaf. Pas op twee kilometer van de meet kwamen ook de andere ploegen daarbij. Kristoff versloeg vervolgens onder meer Caleb Ewan, die iets te vroeg kwam. Van Poppel zat ingesloten en kwam niet verder dan een achtste plaats.

Uitslag etappe 1:
1. Alexander Kristoff
2. Andrea Guardini
3. Caleb Ewan
4. Elia Viviani
5. Daniel McLay
6. Niccolo Bonifazio
7. Michael Bresciani
8. Danny van Poppel
9. Rudy Barbier
10. André Greipel

Klassement na etappe 1:
1. Alexander Kristoff
2. Andrea Guardini +0.04
3. Caleb Ewan +0.06
4. Nikolay Trusov +0.10
5. Vincenzo Albanese ''
6. Toms Skujins +0.07
7. Damiano Caruso +0.09
8. Elia Viviani +0.10
9. Daniel McLay ''
10. Niccolo Bonifazio ''

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven