Like ons!

Algemeen nieuws

Viviani klopt Van Poppel in Abu Dhabi; Dumoulin komt heel goed weg na waaier-etappe

Elia Viviani heeft de tweede etappe van de Abu Dhabi Tour gewonnen. In wederom een massasprint was hij de snelste voor Danny van Poppel. Tom Dumoulin kwam goed weg na een etappe met waaiers.

In de 154 kilometer tellende rit van Yas Mall naar Yas Beach gingen vijf renners er al vroeg vandoor. Na 34 kilometer op de fiets hadden Charles Planet (Team Novo Nordisk), Joey Rosskopf (BMC), Alexander Porsev (Gazprom-RusVelo), Alessandro Tonelli (Bardiani - CSF) en Jaco Venter (Dimension Data) bijna drie minuten bij elkaar.

Na een paar uurtjes peddelen snoepte het peloton langzamerhand wat van de voorsprong af en toen de teller net onder de vijftig kilometer stond, was het gedaan voor de vijf vooraan. Dit keer geen nieuwe demarrages, maar waaiers, waardoor het pak uit elkaar brak. Leider Alexander Kristoff en Tom Dumoulin misten de slag om de voorste groep, waar wel een groot gedeelte van Katusha van de partij was. Ook Danny van Poppel en Robert Wagner waren scherp.

De groep met onder meer Kristoff en Dumoulin verloor rap een halve minuut en daar nam Quick-Step Floors het heft in handen in de achtervolging, met Elia Viviani als belangrijk slachtoffer van de schifting. Vooraan was niet alleen Katusha de winnaar van de waaiers, ook klassementsmannen Fabio Aru, Rui Costa, Alejandro Valverde en Rafal Majka overleefden. Er leek lange tijd sprake van een goede samenwerking, maar de groep achtervolgers snoepte wel wat van de achterstand af.

Mitchelton-Scott en Katusha versus Quick-Step Floors, Team Sunweb en BMC werd overduidelijk in het voordeel beslist van de achtervolgers, die zodoende opgelucht adem konden halen. Op twintig kilometer was bijna iedereen weer bij elkaar en kon er 'gewoon' worden uitgekeken naar een sprint. Waar de renners van achteruit even konden uitblazen, daar onderhielden de sprintersploegen een redelijk tempo vooraan.

Net als in de eerste etappe was er op vijf kilometer van de finish pas echt sprake van een serieuze sprintvoorbereiding. In verschillende treinen en aan verschillende kanten van de weg was onder meer LottoNL-Jumbo erg actief voor sprinter Van Poppel. Viviani pakte in de laatste meters het wiel van de Nederlander en sprintte hem met veel overmacht eruit. De Italiaan is ook de nieuwe leider.

Uitslag etappe 2:
1. Elia Viviani
2. Danny van Poppel
3. Pascal Ackermann
4. Kristoffer Halvorssen
5. Caleb Ewan
6. Phil Bauhaus
7. Alexander Kristoff
8. Niccolo Bonifazio
9. Rudy Barbier
10. Mark Renshaw

Klassement na etappe 2:
1. Elia Viviani
2. Alexander Kristoff ''
3. Danny van Poppel +0.04
4. Andrea Guardini ''
5. Caleb Ewan +0.06
6. Pascal Ackermann ''
7. Alejandro Valverde +0.07
8. Toms Skujins '' 
9. Alessandro Tonelli ''
10. Mark Renshaw +0.08

Het Voorjaarsklassiekerspel van Zweeler: Maak kans op 6.500 euro aan prijzen. Klik hier om je meteen te registreren!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven