Like ons!
Voorbeschouwing Classic de l'Ardèche Rhône Crussol | Wie verstoort dit jaar het Franse feest?

Voorbeschouwingen

Voorbeschouwing Classic de l'Ardèche Rhône Crussol | Wie verstoort dit jaar het Franse feest?

De meeste ogen zullen zaterdag 24 februari gericht zijn op de Omloop, maar in Frankrijk staat er ook een mooie eendagswedstrijd op het programma. In het zuidoosten wordt namelijk voor de achttiende keer de Classic de l'Ardèche Rhône Crussol verreden.

Geschiedenis
De koers werd in 2001 voor het eerst gereden. De toenmalig winnaar Thomas Bernabeau zal weinig belletjes doen rinkelen bij de meeste wielerfans. In de zeventien jaar dat er werd gereden, werd er nog nooit twee keer gewonnen door dezelfde man. Arthur Vichot, Rémi Pauriol en ook Bernabeau werden wel een keer eerste en tweede. Gemiddeld eindigen er twee Fransen op het podium in de Ardèche en tot vorig jaar altijd minimaal één. In 2017 was het echter Italië boven. Mauro Finetto won voor landgenoten Mattia Cattaneo en Francesco Gavazzi. De laatste keer dat een Fransman wist te winnen was in 2014.

Laatste winnaars
2017      Mauro Finetto 
2016      Petr Vakoc
2015      Eduardo Sépulveda
2014      Florian Vachon
2013      Mathieu Drujon
2012      Rémi Pauriol
2011      Arthur Vichot
2010      Christophe Riblon

Parcours
De wedstrijd begint en eindigt in Guilherand-Granges. Eerst trekt het peloton drie keer over een lokale ronde met onder meer beklimmingen van de Saint-Romain-de-Lerps, de Col de Leyrisse en de Côte du Val d’Enter. Nadat de ronde driemaal gereden is, sluit het af met een kleiner rondje waarin ook de Côte du Val d’Enter weer bedwongen moet worden. Het verleden leert dat de kopgroep die arriveert in Guilherand-Granges niet groot meer is.

Favorieten
De man die het startnummer één draagt is in dit geval ook de titelverdediger. Finetto gaat proberen de eerste man te worden die twee keer de Classic de l'Ardèche Rhône Crussol op zijn naam schrijft. Met sterke ploeggenoten als Julien El Fares, Romain Combaud en Ángel Madrazo heeft Delko Marseille een sterk blok aan de start staan.

Ook AG2R start in eigen land met een groepje kanshebbers op de zege. Romain Bardet, Pierre Latour en Alexis Vuillermoz zouden zomaar eens aan het langste eind kunnen trekken. Voor Bardet betekent het zijn rentree na een armblessure. FDJ stelt in de thuisrace met David Gaudu en oud-winnaar Vichot eveneens een sterk duo op.

Direct Energie heeft de man in vorm meegenomen. Jonathan Hivert sloeg in de Tour du Hout Var twee keer toe en won ook het klassement. Wat kan de Fransman hier samen met kopman Lilian Calmejane? En wat kunnen zij tegen de Italianen die vorig jaar de dienst uitmaakten? Androni heeft namelijk Cattaneo en Gavazzi in de gelederen, de nummers twee en drie van vorig jaar.

Met Bob Jungels (foto) en Warren Barguil staan er nog twee fraaie namen op de startlijst. Willen de mannen de benen al eens testen of is het warmdraaien voor de klassiekers in de Ardennen? Als we nog even kijken naar de Nederlandse deelname, zien we Roompot - Nederlandse Loterij op de startlijst staan. Pieter Weening lijkt daar op papier de aangewezen man om een resultaat te halen. Martijn Budding sprintte vorig jaar echter mee om de overwinning en lijkt dus ook iemand om in de gaten te houden. (Foto: Twitter)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven