Like ons!

Algemeen nieuws

Boonen waagt sprong in het diepe: 'Ik vond het zelf ook raar en was zenuwachtig'

Het is een opvallende zet: Tom Boonen, bijna zijn hele loopbaan fietsend bij Quick-Step, tekent bij Lotto Soudal. De Belg wordt adviseur en aandeelhouder van de ploeg als ambassadeur van het Captains of Cycling-project, om de ploeg financieel te steunen.

‘Ik vond het zelf ook een beetje raar en was best zenuwachtig’, zegt Boonen bij Sporza. ‘Aan de andere kant, Marc Sergeant (sportief bestuurder bij Lotto Soudal, red.) heeft twintig jaar geleden in mijn hoofd geplant dat ik prof kon worden. Hij was mijn eerste serieuze ploegleider. Toen Paul De Geyter twee jaar geleden kwam, was die interesse gewekt. Met Captains of Cycling hadden ze een project waar ik mijn schouders onder wou zetten’, vertelt de oud-klassiekerrenner.

Boonen wordt daarnaast adviseur op technisch gebied, maar is er ook gewoon voor de renners van de ploeg als die het nodig hebben. ‘Hoeveel dagen ik dan als adviseur zal fungeren? Dat kan ik niet zeggen. Dat zal afhangen van de momenten waarop er zich iets voordoet. Is er een kleine crisis? Moet er een beslissing genomen worden? Dan zullen ze mij nodig hebben en zal ik zeggen wat ik vind. Of dat gebruikt wordt, dat is hun keuze. Als ze me nodig hebben, dan ben ik er, dat geldt ook voor de renners. Het is aan hun of ze er gebruik van willen maken.’

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven