Like ons!
Warmtepleister, voetzakjes en laagjes: Hoe trotseer je de kou onder die strakblauwe hemel?

Algemeen nieuws

Warmtepleister, voetzakjes en laagjes: Hoe trotseer je de kou onder die strakblauwe hemel?

Het wordt zaterdag en zondag strakblauw tijdens het openingsweekend van het klassieke voorjaar, maar tegelijkertijd wordt het ook heel erg koud. Hoewel het peloton in de slotfase flink zal moeten zweten, geeft Oliver Naesen bij Het Nieuwsblad aan hoe zij warm bij de finale komen.

'Ik hou meer van warm weer en een zonnetje, maar als ik moet kiezen ga ik toch voor ijskoud en zon boven regen en wat warmer', begint Naesen, die zaterdag met laagjes aan de start staat. 'Ik start altijd met een vestje aan, ook als het twintig graden is. Maar nu begint het bij de voeten, met warmere sokken, de voeten insmeren met iets of een warmtepleister opplakken. Als ik die plak, doe ik ze op mijn knieën en voor in je schoenen heb je van die zakjes, die blijven vier uur warm.

Pleisters, zalf en voetzakjes, Naesen tipt de amateurfietser vooral dat er bij extreme kou op de voeten en de handen moet worden gelet. 'Je moet laagjes aan doen en de handen en voeten extra verwarmen.' Voor de klassiekerspecialist gelden zaterdag in de slotfase echter minder kleren. 'De hel zal wel losbarsten op de Molenberg, dus de kans is groot dat ik daar mijn eerste vestje uitdoe. Richting Berendries zal alles sowieso uitgaan. 

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven