Like ons!
Keert Van Avermaet terug naar België? 'Wij hebben meer plaats voor Greg dan Quick-Step'

Algemeen nieuws

Keert Van Avermaet terug naar België? 'Wij hebben meer plaats voor Greg dan Quick-Step'

Greg van Avermaet vertrekt mogelijk na dit seizoen bij BMC. De ploeg stopt mogelijk met bestaan en dan kan Van Avermaet op zoek naar een andere ploeg. Eerder stelde de renner al een ultimatum, omdat hij niet op zijn ploeg wil wachten.

De kans is dan groot dat de Olympisch kampioen terugkeert naar België. Lotto Soudal en Quick-Step Floors kibbelen al lichtjes om zijn handtekening. De eerste ploeg lijkt het voordeel te hebben, aangezien CEO Paul De Geyter ooit samenwerkte met Dries Smets, belangenbehartiger van Van Avermaet.

‘Het enige voordeel dat ik ten opzichte van Patrick Lefevere heb, is dat er tussen mij en Greg al een vertrouwensband bestaat’, zegt De Geyter in Het Nieuwsblad. ‘Daardoor kunnen de gesprekken makkelijker worden, maar we weten allemaal dat wielrennen geen vriendenclubje is. Er zijn ook meer ploegen dan Lotto en Quick-Step.’

Lefevere zou Van Avermaet graag inlijven, maar: ‘Ik heb op dit moment een beperkt budget. Misschien vind ik nog iets, maar Van Avermaet is een renner van wereldniveau.’ Het palmares van de Belg is indrukwekkend genoeg om een flink salaris te kunnen eisen. ‘Wij hebben meer plaats voor Greg dan Quick-Step’, besluit De Geyter.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven