Like ons!
Valgren Andersen dolblij; Van Aert heeft goede dag: 'Schrok van mannen waar ik nog bij zat'

Algemeen nieuws

Valgren Andersen dolblij; Van Aert heeft goede dag: 'Schrok van mannen waar ik nog bij zat'

Michael Valgren Andersen verraste vriend en vijand met de overwinning in de Omloop Het Nieuwsblad. De Deen plaatste een demarrage uit een kopgroep van elf en werd nooit meer teruggezien.

‘Na de Kapelmuur raakten we weg in een groepje en had ik twee ploeggenoten bij me’, blikt Valgren Andersen terug. ‘Er zaten snelle mannen bij (Sonny Colbrelli, Matteo Trentin, red.) dus we moesten wat proberen. Ik heb op het juiste moment aangevallen. Het was verschrikkelijk lastig, maar ik ben echt enorm blij. Ik hoop ook in andere grote klassiekers mee te kunnen spelen’, aldus de Deen van Astana.

Iemand die het ook goed deed, maar minder opviel, was wereldkampioen veldrijden Wout van Aert, die tot in de finale meekon met de vluchtgroep. Ook al reed hij eerder op de dag lek. ‘Ik heb me proberen te sparen. Het ging niet makkelijk, maar ik schrok van de renners waar ik nog bij zat. Dat is natuurlijk geweldig. Het zou best kunnen dat dit meteen al mijn beste koers van het voorjaar was.’ Uiteindelijk werd Van Aert 32e in het meesprintende peloton.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven