Like ons!
Valverde pakt dubbelslag in Ronde van Abu Dhabi; Kelderman tweede in eindklassement

Algemeen nieuws

Valverde pakt dubbelslag in Ronde van Abu Dhabi; Kelderman tweede in eindklassement

Alejandro Valverde heeft de vijfde etappe van de Ronde van Abu Dhabi gewonnen. In de rit naar Jebel Hafeet was hij in de sprint de snelste voor Miguel Angel Lopez en pakte zo ook de eindzege. Wilco Kelderman werd vijfde en Antwan Tolhoek tiende. 

In het begin van de etappe vormde zich een kopgroep van negen renners. Rudy Barbier, Niccolo Bonifazio, Matthias Brandle, Michael Bresciani, Lawson Craddock, Frederik Frison, Andre Greipel, Joonas, Hentalla en Nikolaj Trusov. Hun voorsprong liep al gauw op naar ruim negen minuten. De mannen van LottoNL-Jumbo zorgen, samen met de mannen van Bora, voor de achtervolging.

Door deze goede samenwerking liep de achterstand langzaam maar zeker terug. Op vijftig kilometer van de streep bedroeg de voorsprong nog zeven minuten. Het peloton ging steeds harder rijden en veranderde  in een lint. Dit had resultaat. Op dertig kilometer van de streep bedroeg de voorsprong nog maar zes minuten.

Het slotstuk was de Jebel Hafeet. Een klim van 10.8 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6.6 procent met een maximum van elf procent. Aan de voet van deze klim, bedroeg de voorsprong nog maar twee minuten. Babier, Greipel, Bonifazio en Craddock gingen ervan door met op anderhalve minuut achterstand het gretige peloton. Barbier moest als eerste lossen van dit viertal, gevolgd door Bonifazio en Greipel. In het peloton maakte zich ondertussen een grote groep van ongeveer dertig renners los met daarin de leider van het algemeen klassement Rohan Dennis, die toch snel moest laten lopen.

Op zes kilometer van de streep werd Craddock bijgehaald en gelijk ging Alejandro Valverde ervan door. Gevolgd door Miguel Angel Lopez, Julian Alaphilipe, Rafal Majka en Saltan Formolo en Wilco Kelderman. Lopez demarreerde en kreeg een klein gaatje van enkele seconden. De sterke Valverde kon als enige de oversteek maken. Valverde bleek in de sprint de sterkte.

Door deze zege pakt Valverde de eindzege. Kelderman steeg dankzij zijn vijfde plek naar een mooie tweede plek in het eindklassement.

Uitslag etappe 5:
1: Alejandro Valverde 4.38.47
2: Miguel Angel Lopez "
3: Julian Alaphilippe +0.15
4: Rafal Majka "
5: Wilco Kelderman "
6: Davide Formolo +0.37
7: Niklas Eg +0.47
8: Diego Ulissi +0.55
9: Rui Costa "
10 Antwan Tolhoek "

Algemeen klassement 
1: Alejandro Valverde 16.00.11
2: Wilco Kelderman +0.17
3: Miguel Angel Lopez +0.29
4: Julian Alaphilippe +0.31
5: Rafal Majka +0.45
6: Davide Formolo +1.13
7: Diego Ulissi +1.18
8: Rui Costa +1.28
9: Rohan Dennis +1.29
10: Emanuel Buchmann +1.37

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven