Like ons!
[Update] Tweede dopinggeval tijdens Vuelta San Juan; Argentijn Falon test positief

Algemeen nieuws

[Update] Tweede dopinggeval tijdens Vuelta San Juan; Argentijn Falon test positief

Ignacio Maldonado is tijdens de eerste etappe van de Vuelta San Juan in Argentinië op 21 januari betrapt op het verboden middel CERA, meldt Cycling NewsDe Uruguayaan kwam die etappe als 27e over de streep, zijn beste prestatie deze ronde. 

Dit dopinggeval wordt opgenomen in het voorlopige schorsingsbeleid van de UCI. De renner heeft verder een redelijk anonieme wedstrijd gereden en eindigde als 86e in het algemeen klassement. Zijn beste prestaties hiervoor bleken ook niet rooskleurig: Een derde plek tijdens de nationale kampioenschappen in 2017 en een etappezege in de Vuelta Ciclista del Uruguay in 2010. 

Eerder meldde het officiële twitteraccount van Vuelta San Juan dat er een dopinggeval zou zijn maar dit bericht werd echter snel verwijderd. In een reactie gaf de organisatie aan dat ze gehackt waren maar de tweet was al door veel wielervolgers gelezen. 

Update - 20:40 (20 maart 2018)
Ook Ezequiel Edgardo Falon Avila, beter bekend als Ezequiel Falon, is in de Vuelta San Juan tegen de lamp gelopen. De Argentijn die 149e werd in het klassement en geen enkele etappe bij de eerste honderd eindigde, liep tijdens de vierde etappe tegen de lamp toen hij positief testte op het gebruik van anabole steroïden, dat valt te lezen op de lijst met voorlopige schorsingen van de UCI

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven