Like ons!
Boasson Hagen terug in het peloton na winter vol pech: 'Het kost tijd voor ik de oude ben'

Algemeen nieuws

Boasson Hagen terug in het peloton na winter vol pech: 'Het kost tijd voor ik de oude ben'

Edvald Boasson Hagen zit sinds februari weer op de fiets nadat hij in de winter getroffen werd door een longontsteking. Ook moest zijn galblaas worden verwijderd. Als dinsdag de tijdrit de Tirreno-Adriatico afsluit, heeft de Noor van Dimension Data er vijftien koersdagen opzitten. 'Ik ben er niet gestrest over en weet dat het niet leuk is als ik nog niet de vorm heb die ik wil,' zegt hij tegen Cyclingnews.

De renner van Dimension Data startte zijn seizoen in de Volta ao Algarve maar kwam niet verder dan een negentiende plaats in de vierde etappe. Tijdens het openingsweekend van de voorjaarsklassiekers finishte hij niet en ook de streep van de Strade Bianche bereikte hij nooit. In de Tirreno-Adriatico heeft de Noor de nodige kilometers kunnen maken na een pijnlijke winter.

'Ik was ziek en kreeg last van mijn galblaas en had een longontsteking. Deze twee dingen hadden waren niet gerelateerd aan elkaar, maar kwamen wel tegelijkertijd. Slechte timing waardoor ik in december niet kon trainen,' zegt de Noor.

Wanneer Boasson Hagen weer de oude is, valt niet te zeggen. 'Het kost tijd om terug te komen op mijn niveau. Ik heb bijna een hele maand goede training gemist. Ik hoop er weer een beetje bovenop te zijn in de klassiekers en ik word beter met de dag.'

 

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven