Like ons!
Vinokourov wil later voor de rechter in zaak mogelijke omkoping Luik-Bastenaken-Luik 2010

Algemeen nieuws

Vinokourov wil later voor de rechter in zaak mogelijke omkoping Luik-Bastenaken-Luik 2010

Alexander Vinokourov zou zich vandaag (dinsdag 13 maart) in de rechtbank moeten verdedigen, maar de vraag is of dit gaat gebeuren. De advocaat van de Kazach gaat volgens RTBF uitstel van het proces aanvragen bij de zitting, die om 09.00 uur begint. 

Vinkourov moet zich bij de rechter verantwoorden, omdat hij de zege in Luik-Bastenaken-Luik in 2010 gekocht zou hebben. De renner, en tegenwoordig ploegleider, van Astana zat in de kopgroep met Alexandr Kolobnev. Vinokourov leek hem eraf te rijden, maar zou volgens e-mails 150.000 euro betaald hebben aan de Rus. Kolobnev moet zich daarvoor ook verantwoorden.

De rechtbank in Luik moet bepalen of er sprake is van omkoping. Kolobnev, die destijds de kleuren van Katusha verdedigde, zou de 150.000 euro in twee termijnen hebben gekregen; in juli en december 2010. Dit zou moeten blijken uit e-mails, die dienen als belangrijkste bewijs. Vinokourov zelf stelt al sinds 2015 dat het geld aan Kolobnev om een lening zou gaan. Ook stellen beiden dat er te weinig bewijs zou zijn. 

Het is niet de eerste keer dat Vinokourov in opspraak raakt door mogelijke omkoping. De Kazach wordt er nog steeds van verdacht dat hij in 2012 Rigoberto Uran geld zou hebben betaald voor de gouden medaille op de Olympische Spelen. Ook dat heeft Vinokourov tot op de dag van vandaag altijd ontkend.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven