Like ons!

Algemeen nieuws

Eisel na botsing met teamauto zwaar getroffen: 'Ben blij dat ik er levend uit ben gekomen'

Bernard Eisel staat voor een revalidatie-periode na een harde crash in de vijfde etappe van de Tirreno-Adriatico. De 37-jarige Oostenrijker botste met een teamauto van een andere ploeg en viel onder meer hard op zijn gezicht.

Eisel werd meteen overgebracht naar een ziekenhuis, waar een plastisch chirurg zijn gehavende gezicht oplapte. Daarnaast heeft de renner van Team Dimension Data veel last van zijn pols, maar uit een eerste scan is nog geen breuk te zien. Na zijn behandelingen schoof hij nog wel weer aan bij zijn ploeggenoten in de Tirreno.

Via de website van zijn ploeg geeft Eisel aan dat de crash zijn eigen fout was. 'Ik reed zelf tegen de auto aan, het was niet de fout van de chauffeur, dus daar is geen speculatie. Na de crash heeft hij mij geholpen, zo goed als hij kon. Ik voel me niet geweldig. Ik heb hechtingen in mijn neus, lippen en gezicht. Het was een harde val en het lijkt erop alsof mijn neus is gebroken. Ik heb er weleens beter uit gezien, maar ik ben blij dat ik er levend uit ben gekomen. Ik maakte een grote fout en betaalde er bijna de prijs voor.'

Populair

Naar boven