Like ons!
Soler wordt na zege Parijs-Nice al vergeleken met Indurain: 'Hoop omdat hij er net zo uit ziet'

Algemeen nieuws

Soler wordt na zege Parijs-Nice al vergeleken met Indurain: 'Hoop omdat hij er net zo uit ziet'

Het gaat snel voor Marc Soler, de kersverse winnaar van Parijs-Nice. De 24-jarige Spanjaard werd door Alberto Contador al aangeduid als aanstormend talent in Spanje en dat maakte hij zondag helemaal waar.

Soler ging de kletsnatte slotetappe in met een ruime achterstand van 37 seconden op Simon Yates, maar een moedige aanval van ver en een ideale alliantie met David de la Cruz en Omar Fraile leverde hem genoeg tijdwinst op. Wie wint, kan vervolgens in Spanje niet meer stuk. De vergelijking met Miguel Indurain, die ook op zijn 24e Parijs-Nice won, is snel gemaakt. Ook wordt hij vergeleken met Tom Dumoulin. 'Ik hoop omdat hij er net zo uit ziet met zijn lengte', vertelt Movistar-baas Eusebio Unzué aan Marca.

Want Soler staat vooral voor een jaar in de luwte bij de Spaanse ploeg, waar hij nog veel kan leren van Nairo Quintana, Alejandro Valverde en Mikel Landa. Met die drie maakt hij zich waarschijnlijk op voor zijn Tour-debuut in 2018. 'We doen het stap voor stap, er is geen haast. We hebben nu gezien wat hij kan en hij zal in de toekomst één van onze belangrijkste mannen zijn. Nu moet hij volwassen worden en wedstrijden ontdekken, waaraan hij nog nooit heeft deelgenomen', vervolgt Inzué. (foto: Team Movistar)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven