Like ons!
Oproep aan 'hypocriete' wielerwereld: 'Geboet voor hun fouten, moeten bladzijde omslaan'

Algemeen nieuws

Oproep aan 'hypocriete' wielerwereld: 'Geboet voor hun fouten, moeten bladzijde omslaan'

Philippe Gilbert vindt het onrechtvaardig dat zoveel dopingzondaars uit het verleden nog steeds met de nek worden aangekeken en aan de schandpaal worden genageld. Zelf is hij bevriend met verschillende dopinggebruikers en hij is dan ook van mening dat de haat richting oud-renners klaar moet zijn.

Zelf gaat Gilbert vaak om met de zonen van dopingzondaar Alexander Vinokourov. ‘Ik was erg teleurgesteld in hem, toen het nieuws naar buiten kwam. Dat geldt ook voor Davide Rebellin en Samuel Sanchez. Ik heb Alexander eens een mail gestuurd, maar hij antwoordde niet. Maar ik zou hem altijd een hand geven als ik hem tegenkom. Waarom dat eeuwige stempel? Ze hebben geboet voor hun fouten.’

‘Iedereen mag fouten maken’, vervolgt Gilbert, die als amateur eens neusspray gebruikte en dus ook lichtelijk dopingzondaar is. ‘Iedereen heeft recht op een tweede kans. Het wielrennen is daar hypocriet in. Armstrong is zijn Tourzeges kwijt, maar Virenque en Jalabert zijn nog altijd welkom. Waar slaat dat op? In België heeft Vinokourov een slechte naam, maar José De Cauwer is ook fout geweest en hij mag commentaar geven op televisie’, vergelijkt de Quick-Step-renner in gesprek met Humo.

En dus roept Gilbert op tot verandering. ‘Ik ben niet geschrokken van mijn idool, Jalabert. Hoe kon hij anders winnen in een peloton vol gedopeerden? Hij kwam een tijdje terug naar mijn supportersclub. Gaan we iedereen verketteren die ooit fouten heeft gemaakt? Armstrong heeft een heel belangrijke rol gespeeld in de evolutie van het wielrennen. Qua trainingsaanpak, positie op de fiets en trapfrequentie. Dat mag je niet in de vuilnisbak gooien. We moeten de bladzijde eindelijk eens omslaan.’ (Foto: Twitter)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven