Like ons!
Van Aert onderwerp van gesprek, maar: 'Leek wel of iedereen zat te wachten tot het fout liep'

Algemeen nieuws

Van Aert onderwerp van gesprek, maar: 'Leek wel of iedereen zat te wachten tot het fout liep'

Wout van Aert is de laatste weken onderwerp van gesprek na zijn derde plaats in de Strade Bianche en alles wat volgde. Toch merkte de renner dat zijn overstap van het veld naar de weg voor kritiek en vraagtekens zorgde.

'Een paar maanden geleden leek het wel of iedereen zat te wachten tot het fout liep', constateert Van Aert in Het Laatste Nieuws. 'Elke week werd er wel een specialist gevonden die me afraadde dit te proberen. Waarom? Vroeger ging dat toch ook... Feit is gewoon dat niemand de combinatie nog geprobeerd heeft de jongste twintig jaar. Stybar wilde het een paar jaar geleden doen, maar toen hij na het WK cross merkte dat hij mentaal moe was, heeft hij zijn plan afgeblazen.'

Van Aert deed het ook en tot dusverre met succes. Hij kleurde de Strade Bianche, maar was ook in bijvoorbeeld de Omloop Het Nieuwsblad van de partij. 'Ik vind alleen dat ik niet meer kan afgaan. Ik koers volledig relax. Waar ik nog op hoop? Voor een toptienplaats in de Ronde of Roubaix teken ik meteen, ja. Twee maanden geleden zat ik met wat schrik. Ik vroeg me af of ik die lange trainingen wel ging volhouden na zo'n zware winter. Stel dat mijn eerste wegresultaten waren tegengevallen... Nu ben ik niet bang meer. Als het straks niks wordt in de Ronde of Roubaix zal dat niet zijn omdat ik mentaal heb opgegeven.' (foto: Twitter Van Aert)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven