Like ons!
Jakobsen gangmaker voor winnaar Hodeg in Handzame Classic, Hofland negende

Algemeen nieuws

Jakobsen gangmaker voor winnaar Hodeg in Handzame Classic, Hofland negende

Jose Alvaro Hodeg heeft Hanzame Classic gewonnen. De renner van Quick-Step Floors was de snelste. Moreno Hofland werd negende in Handzame.

Het was even wachten op de juiste kopgroep, maar na lang knokken waren het negen renners die een samenwerking vonden. Er waren drie Nederlanders van de partij in de groep, bestaande uit: Peter Koning, Bryan Naulleau, Gatis Smukulis, Oscar Riesebeek, Adrian Kurek, David Boucher, Maikel Zijlaard, Dennis Coenen en Florian Stork. Met nog 110 kilometer te gaan, was de voorsprong 6.30 minuten.

Op de Kemmelberg brak het peloton in twee grote stukken en was de koers definitief open. Het verschil tussen de twee pelotons bedroeg een half minuutje, de voorsprong van de koplopers op de eerste grote groep achtervolgers was nog een kleine vier minuten. De twee pelotons kwamen na harde koers weer samen, de kop bleef op zo'n vier minuten weg.

Op het moment dat door het tempo renner voor renner wegviel uit de kopgroep, was het gat op 55 kilometer van de meet gedaald naar onder de vier minuten. Met Quick-Step Floors voor Fabio Jakobsen op kop liep die voorsprong steeds verder terug. Tijd voor Koning om er vandoor te gaan en een schifting te maken bij de voorste zeven, maar helaas zonder resultaat. Het hollen en stilstaan had effect op de voorsprong, die onder de twee minuten zakte op dertig kilometer van het einde.

In de laatste ronde van het plaatselijke parcours kon Koning zich bijna niet inhouden, want hij was ogenschijnlijk veruit de sterkste op kop. Het peloton, dat al op 36 seconden volgde, was echter al dichtbij. Het was ondanks alles Riesebeek die de aanval plaatste en daar zat nog aardig wat op. Koning was degene die de achtervolging moest doen, de rest lag op apegapen in zijn wiel. Terwijl het peloton de andere zes vluchters opslokte, hield Riesebeek knap nog even vol.

Ook de Nederlander moest er op tien kilometer echter aan geloven. In aanloop naar de finish was er een kleine valpartij waarbij onder andere Lawrence Naesen en Florian Senechal betrokken waren. Zij konden snel weer op staan. De laatste bocht op ruim drie kilometer van de streep zorgde voor een kleine verstoring van de sprinterstreinen en de ploegen moesten opnieuw op zoek naar hun sprinter. 

In de sprint was Jose Alvaro Hodeg de snelste voor Kristoffer Halvorsen en Pascal Ackermann. Moreno Hofland werd negende. 

Uitslag:
1. Jose Alvaro Hodeg
2. Kristoffer Halvorsen
3. Pascal Ackermann
4. Matteo Pelucchi
5. Adam Blythe
6. Kenny Dehaes
7. Rui Oliveira
8. Tanguy Turgis
9. Moreno Hofland
10. Jonas Koch

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven