Like ons!
Kijkers krijgen meer gegevens tijdens wedstrijden: Meer teams sluiten zich aan bij Velon

Algemeen nieuws

Kijkers krijgen meer gegevens tijdens wedstrijden: Meer teams sluiten zich aan bij Velon

Zeven wielerploegen hebben ingestemd met Velon, een platform dat livebeelden en gegevens deelt om de kijker een zo volledig mogelijk beeld te geven van de wedstrijd. Dimension Data, Bardiani-CSF, Caja-Rural, Gazprom-Rusvelo, Israel Cycling Academy, Nippo-Vini Fantini en Cofidis worden toegevoegd aan de tien WorldTour-teams die al waren aangesloten, meldt Cyclist

Het komt de laatste tijd steeds vaker in beeld bij wielerwedstrijden: Het wattage dat de renners trappen of de snelheid die op dat moment wordt gereden. Die gegevens zijn allemaal afkomstig van Velon. Tijdens Omloop Het Nieuwsblad en Strade Bianche werd dit al gebruikt en ook tijdens de Giro d'Italia, de Ronde van Vlaanderen en Milaan-San Remo zal Velon gebruikt worden. 

Baas van Velon, Graham Barlett, hoopt hiermee wielrennen populairder te maken. 'Het is de manier om de toekomstige groei van de populariteit van fietsen te bevorderen en een grotere betrokkenheid van fans voor de sport te bereiken. Iets waar alle teams zo hard voor werken.' In de toekomst zal het onder meer beelden op moeten leveren zoals Antwan Tolhoek liet zien tijdens de Ronde van Abu Dhabi.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven