Like ons!
Topsprinter Zabel stal veel spullen bij Milram: 'Sindsdien deden we in de teambus alles op slot'

Algemeen nieuws

Topsprinter Zabel stal veel spullen bij Milram: 'Sindsdien deden we in de teambus alles op slot'

Erik Zabel stal dingen bij zijn laatste ploeg Milram. Dat zegt zijn voormalige baas Gerry van Gerwen tijdens de presentatie van het boek De Massasprint van Louis Bovee, meldt BN/DeStem. 'In de team kon hij geen shirtje of bidon laten liggen.'

'We raakten het vertrouwen in hem kwijt', vertelt Van Gerwen. 'Het was een groot sportman en sprinter. Op een trainingskamp vertrok hij als eerste en keerde als laatste terug. Hij toonde zich heel gedisciplineerd en leefde 200 procent voor zijn vak.'

De keerzijde was echter het wantrouwen naar de Duitser. 'Na vermoedens en geruchten probeerden we het te te bewijzen. We legden iets weg en toen betrapten we hem. Sindsdien deden we in de teambus alles op slot. Ik had hier discussies met hem over. Dat in een team dingen niet altijd konden gaan, zoals hij dat wilde. Dan knikte hij bevestigend, zei een paar zinnen en uiteindelijk veranderde er niets. Ik kreeg geen grip op hem.

De positie van Zabel na zijn vermeende kleptomanie bleek niet veranderd. 'Laat ik het mild zeggen: Je moest vreselijk oppassen met Erik. Een groot renner, maar als mens iemand met veel gezichten', besluit Van Gerwen. (Foto: Twitter Zabel)

Wil jij nog meer plezier hebben aan Milaan-Sanremo? Doe mee met het Milano-Sanremo spel 2018 van Zweeler, stel jouw team samen en win prijzen!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven