Like ons!
Belgische talenten maken indruk op Merckx: 'Ik had Sanremo gereden, met zó'n conditie'

Algemeen nieuws

Belgische talenten maken indruk op Merckx: 'Ik had Sanremo gereden, met zó'n conditie'

Eddy Merckx vindt het jammer dat Tiesj Benoot niet meerijdt in Milaan-Sanremo. De jonge Lotto Soudal-renner won onlangs Strade Bianche en had in de bijna driehonderd kilometer lange koers ook een rol kunnen spelen, denkt Merckx.

‘Als ik hem was, had ik Sanremo toch gereden met zó’n conditie’, zegt Merckx tegen Sporza. ‘Hij had misschien gebruik kunnen maken van de rivaliteit tussen de kopmannen. In Strade Bianche heeft hij laten zien over veel inhoud te beschikken. Hij moet verder vertrouwen opdoen in de klassiekers en kan zich daarna richten op kleine rittenkoersen. De Tour? Hij komt in het hooggebergte nog te kort, maar waarom niet? Hij is nog jong en slim genoeg om te weten wat hij kan’, aldus Merckx.

Iemand die zich ook van zijn beste kant liet zien de afgelopen weken, was Wout van Aert. ‘Een toptalent’, vindt de Tourwinnaar. ‘Dat heeft hij bewezen. Maar het is altijd nog maar een begin voor hem. In de volgende klassiekers zal hij moeten laten zien of hij ook inhoud heeft als het langer wordt dan 250 kilometer. Ik denk het wel. Hij traint veel, doet er alles aan en is niet bang om grote inspanningen te leveren.’

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven