Like ons!
Van Aert sceptisch over wegambities: 'Een veldrijder bevindt zich op de keien in een speeltuin'

Algemeen nieuws

Van Aert sceptisch over wegambities: 'Een veldrijder bevindt zich op de keien in een speeltuin'

Wout van Aert is nog voorzichtig om de keuze te maken voor het crossen of de weg. De Belg heeft wel degelijk ambities om succesvol te zijn op de weg, maar twijfelt nog enorm. Misschien is het na een paar keer niet leuk meer, plus Van Aert bezit de ongezonde drang tot presteren.

‘Ik heb nooit de ambitie om gewoon mee te rijden. Maar ik zou het me lastig maken door het van de daken te schreeuwen dat ik grote ambities heb’, zegt Van Aert tegen Procycling. 'Het kan allemaal tegenvallen of misschien vind ik het straks wel niks. En omdat ik realistisch ben en weet dat ik mezelf de kans moet geven om te leren.’

‘Ik ben er nog niet over uit’, is Van Aert duidelijk. ‘Ik ben nu nog de veldrijder die wil experimenteren. Ik heb het voordeel dat ik het op mijn 23ste doe en snel weet hoe een wegseizoen eruit ziet. Ik weet pas sinds een paar jaar dat ik gebouwd ben om over keien te rijden. Ik stuur gemakkelijker, zie vaak hoe wegrenners moeite hebben hun balans te houden. Een veldrijder bevindt zich dan in een speeltuin’, weet de wereldkampioen.

Bestel hier het maart-nummer van Procycling!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven