Like ons!
[Update] Cavendish maakt rentree na zware val in Milaan-Sanremo in 'zijn' Yorkshire

Algemeen nieuws

[Update] Cavendish maakt rentree na zware val in Milaan-Sanremo in 'zijn' Yorkshire

Mark Cavendish heeft aan zijn zware val in Milaan-Sanremo geen breuken over gehouden. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde journalist Brian Smith op Twitter. Smith werkte eerder bij het team.

Cavendish kwam in de finale van Milaan-Sanremo hard ten val, toen hij tegen een obstakel op de weg aanreed. Daarbij sloeg de renner over de kop. Het lijkt echter mee te vallen met de verwondingen. Volgens Smith heeft de Dimension Data-renner een whiplash aan de crash overgehouden.

Ook kampt Cavendish nog met een gebroken rib, maar dat is een gevolg van de val in Tirreno-Adriatico. Dimension Data heeft nog niets officieel naar buiten gebracht. 

Update - 20:30 uur
Dimension Data-dokter Jarrad Van Zuydam bevestigt dat Mark Cavendish in orde is en in ieder geval geen ernstige blessures heeft overgehouden aan de crash.

Update II - 21:10 uur
Mark Cavendish heeft een tweede rib gebroken bij zijn val in Milaan-Sanremo, aan dezelfde kant als de rib die hij brak in Tirreno-Adriatico. Dat zegt zijn ploeg Dimension Data in een statement. Ook bevestigt het team dat er verder geen ernstig letsel is. De sprinter heeft mogelijk nog wel een gescheurde enkelband, maar op wat blauwe plekken en schaafwonden na is de Brit verder in orde.

Update III - 10.29 uur (18 april 2018)
Mark Cavendish keert begin mei terug op de fiets, zo meldt zijn ploeg Dimension Data. De Brit, die na een zware val in Milaan-Sanremo moest revalideren, rijdt van 3 tot en met 6 mei de Ronde van Yorkshire. 'Ik ben blij dat ik goed hersteld ben en dat ik sneller dan verwacht weer kan racen. En op welke manier kun je dat beter dan in een thuiswedstrijd voor mij?', aldus Cavendish.

'Wat betreft het resultaat; ik weet niet hoe mijn vorm is, aangezien ik pas weer een paar weken op de fiets zit, maar ik zal de sfeer in me opnemen in één van de mooiste plekken van de wereld', belooft hij ten slotte.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven