Like ons!
Collega-renners dolblij voor Nibali: 'Hij was de enige die liet zien dat hij de ballen had vandaag'

Algemeen nieuws

Collega-renners dolblij voor Nibali: 'Hij was de enige die liet zien dat hij de ballen had vandaag'

Dat de zege van Vincenzo Nibali in Milaan-Sanremo niet zomaar een zege was, bleek na afloop wel uit enkele tweets van collega-renners. De Italianen wachtten jarenlang op een zege van een landgenoot in hun wedstrijd en die droom kwam zaterdag uit.

Op Twitter komen de landgenoten van Nibali superlatieven te kort om aan te geven wat 'De Haai van Messina' zojuist had gepresteerd in La Primavera. De Siciliaan bleef het peloton net voor na een gedurfde aanval op de Poggio. Reden genoeg voor Elia Viviani om hem openlijk te feliciteren. Hij noemt hem onder meer 'een grote kampioen'. 

Ook Fabio Aru toonde zijn respect voor de zege van zijn landgenoot. Waar de hele wielerwereld al jaren schrijft over een bepaalde rivaliteit tussen de koning van Italië en zijn troonopvolger, daar schuift Aru zijn respect voor Nibali (niet voor het eerst) niet onder stoelen of banken. 'Grote klasse', klinkt het onder meer.

Daniel Oss moest als superknecht Peter Sagan aan de zege helpen, maar ook hij zag dat Nibali niet meer te achterhalen was. De renner van Bora-Hansgrohe neemt zijn hoed af voor de prestatie van de Italiaan. 'Hij liet iedereen zijn klasse zien', constateert hij.

Sonny Colbrelli was vooraf misschien wel de aangewezen man om weer eens voor Italiaans succes te zorgen, maar hij zag zijn ploeggenoot bij Bahrain-Merida vertrekken en niet meer terugkeren. Hij baalt allerminst dat hij niet zelf kon sprinten voor de zege.

Peter Sagan had graag zelf gewonnen, maar uit zijn tweet na afloop blijkt vooral dat hij de aanval van Nibali wel kon waarderen. 'Hij was de enige die liet zien dat hij de ballen had vandaag', klinkt het veelzeggend.

We kunnen nog wel even doorgaan, maar besluiten met Matej Mohoric. De teamgenoot van Nibali laat weten dat hij één van de meest gedenkwaardige dagen op de fiets meemaakte in Milaan-Sanremo op zaterdag.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven