Like ons!
[Update] Start GP Denain uitgesteld; kasseienstroken door sneeuw uit parcours gehaald

Algemeen nieuws

[Update] Start GP Denain uitgesteld; kasseienstroken door sneeuw uit parcours gehaald

Het is normaal gesproken een voorjaarsklassieker om de beentjes te testen voor wat komen gaat, maar de deelnemers aan de zestigste editie van de GP Denain kunnen zondag aan de bak. Het parcours ligt er door vrieskou en regen uitdagend bij.

Zondagochtend blikken de meesten nog terug op Milaan-Sanremo, maar de renners in Frankrijk zullen met de schrik in de benen de gordijnen hebben open getrokken. Sommige onverharde stroken lagen er zaterdag modderig bij, maar misschien is dit door de vrieskou ietwat verhard.

Sommige renners zullen waarschijnlijk ook in hun handen wrijven. Denk aan Wout van Aert, die in de epische editie van de Strade Bianche dit jaar derde werd in een modderbad van start tot finish. Check hieronder wat de renners te wachten staat. Check hier de voorbeschouwing.

Update - 11.30 uur
Het beloofde een interessante wedstrijd te worden, maar de organisatie van de GP Denain heeft de wedstrijd ingekort en de start uitgesteld. Door de sneeuw wordt alleen in de finale de kasseienstrook Abscon gereden, de rest gaat over verharde wegen. Dat betekent dat er negen kasseienstroken worden geschrapt. In totaal wordt er nog 170 kilometer verreden, ruim 27 kilometer minder dan beoogd. De start is nu om 12.30 uur.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven