Like ons!
[Update] Sevilla succesvol geopereerd aan arm, gestolen fiets teruggevonden door de politie

Algemeen nieuws

[Update] Sevilla succesvol geopereerd aan arm, gestolen fiets teruggevonden door de politie

Oscar Sevilla heeft enkele angstige momenten beleefd op zondagochtend in Bogotá. De 41-jarige Spanjaard was in Colombia (waar hij woont) aan het trainen toen hij werd aangevallen door een groep dieven, meldt Cyclingnews.

Sevilla werd letterlijk het ziekenhuis in geslagen door een groep van vijf jonge mannen. De renner van Medellin brak zijn pols en moet daaraan geopereerd worden. Zijn vrouw Ivone meldt tegenover het lokale radiostation Caracol dat Sevilla's fiets is gestolen, net als zijn helm en bril. De laffe aanvallers gingen er daarna in een taxi op de hoek van de straat vandoor.

De arme Sevilla wordt in het ziekenhuis in Santa Fe geopereerd. De schade van de beroving ligt financieel bovendien boven de tienduizend euro; de waarde van zijn racefiets. Omdat de dieven de telefoon van Sevilla, die in zijn achterzak zat, niet meenamen, kon het slachtoffer zijn vrouw bellen. Een voorbijganger bracht hem naar de eerste hulp. 'Oscar is heel erg down, want hij moet lang herstellen van zo'n breuk en hij was op weg naar Spanje om daar te rijden', vertelt Ivone.

'Hij is teleurgesteld, omdat we dit bijna dagelijks zien in Bogotá. Er zijn veel overvallen op onveilige wielrenners', vervolgt ze. 'Er worden iedere dag fietsen gestolen, dus kan hij niet één keer rustig trainen. Ze kunnen je op ieder mogelijk moment pakken, pijn doen, of zelfs doden voor een fiets.' 

Update - 10.38 uur (20 maart 2018)
Oscar Sevilla is succesvol geopereerd aan zijn gebroken arm, die hij opliep na een aanval van vijf dieven tijdens een trainingsrit. De Spanjaard zal lang moeten herstellen. De vijf daders zouden geweten hebben van de trainingsplanning van Sevilla en de fiets van de renner was het doel van de overval. Die fiets is door de politie, mede dankzij binnenkomende tips, teruggevonden. Dat alles meldt Marca. (foto: Twitter Sevilla)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven