Like ons!
Van Aert baalt van ontbreken kasseien in GP Denain: 'Kregen heel nerveuze en saaie koers'

Algemeen nieuws

Van Aert baalt van ontbreken kasseien in GP Denain: 'Kregen heel nerveuze en saaie koers'

Wout van Aert was naar Frankrijk afgereisd om op de kasseien in de GP Denain zijn nieuwe fiets voor Parijs-Roubaix te testen, maar de Belg kwam bedrogen uit. De organisatie schrapte door de sneeuw negen van de tien stroken.

'Jammer dat die kasseistroken eruit werden gelaten maar ik hoorde van jongens in het peloton die in de buurt wonen dat het echt niet te doen was, en de veiligheid gaat natuurlijk boven alles. Nu kregen we echter een heel nerveuze en saaie koers', stelt Van Aert na afloop in gesprek met Het Nieuwsblad. 'We hebben dan maar het plan veranderd en ik heb van in het begin mee gekoerst. Maar in die koude heb je niet veel cartouches: daardoor had ik zware benen in de finale en kon ik niet meer meesprinten.'

Van Aert was wel van de partij in een eerste kopgroep en hij probeerde op de enige lange kasseienstrook te versnellen. Meer zat er niet in. Zijn nieuwe fiets, met andere tubes, een dubbel stuurlint en een andere rem, werden zo amper getest. 'Op die laatste strook probeerde ik wel maar de wind stond toen pal op kop en zo kan je amper verschil maken. Jammer, ik had graag meer geleerd maar het was toch weer een wedstrijddag extra en hopelijk levert dat betere benen op voor wat volgt.' (foto: Video Nieuwsblad)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven