Like ons!
Klassiekerorganisator Vandenhaute stellig: 'Wielrennen is veruit de schoonste sport ter wereld'

Algemeen nieuws

Klassiekerorganisator Vandenhaute stellig: 'Wielrennen is veruit de schoonste sport ter wereld'

Koersorganisator Wouter Vandenhaute stelt dat wielrennen de schoonste sport ter wereld is. Dat zegt hij in De Zevende Dag. Daarin verdedigt hij het besluit om Lance Armstrong naar de Ronde van Vlaanderen te halen als spreker. Daar ontstond deze winter veel commotie over.

‘Lance is blij dat iemand met enig gewicht in het wielrennen hem een kans geeft’, begint Vandenhaute. ‘Door Armstrong uit te nodigen, neem ik geen stelling voor of tegen doping. Ik geef hem gewoon de kans om zijn verhaal te vertellen. Als je iedere dopingzondaar uit het wielrennen verbant hebben we een probleem. Soms moet je dingen afsluiten, dat doen we te weinig.’

‘Doe je dat wel, word je meteen in het pro-doping-kamp gezet’, weet de Belg. ‘Uiteraard ben ik er tegen. Maar ik ben er wel van overtuigd dat de wielersport veruit de schoonste sport ter wereld is, alleen willen we daar nog meer in uitblinken. We hebben een voorbeeldfunctie in de sport, maar andere sporten pakken het beter aan', besluit Vandenhaute. (Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven