Like ons!
Nieuw hoofdstuk in Bouhanni-soap: Fransman stapt af in Catalonië vanwege bronchitis

Algemeen nieuws

Nieuw hoofdstuk in Bouhanni-soap: Fransman stapt af in Catalonië vanwege bronchitis

Nacer Bouhanni gaat niet van start in de tweede etappe van de Ronde van Catalonië, zo meldt zijn ploeg Cofidis via de officiële kanalen. De Fransman miste Milaan-Sanremo vanwege bronchitis en zou daar nog niet voldoende van hersteld zijn.

Opmerkelijk nieuws, aangezien Bouhanni in eigen persoon verontwaardigd reageerde op zijn uitsluiting voor Sanremo. Volgens de sprinter zelf was hij allang hersteld van bronchitis, opgelopen in Parijs-Nice. Bouhanni verwees naar meerdere trainingsritten.

Zijn ploeg besloot hem echter niet mee te nemen naar Italië. Wel stond hij maandag aan de start van de eerste etappe in de Ronde van Catalonië. Hij sprintte wel mee in de massasprint, maar hield al snel de benen stil. Volgens het statement van Cofidis is het een beslissing van de ploeg om Bouhanni uit koers te nemen. De renner neemt een periode volledige rust om te herstellen, daarna gaat hij pas weer trainen.

Het is het zoveelste hoofdstuk in een soap die een slecht einde lijkt te krijgen voor Bouhanni. Sinds de intrede van Frédéric Vasseur bij de ploeg gaat het bergafwaarts met de goedbetaalde Fransman. Zijn vader werd als trainer al de deur gewezen en andere sprinters, zoals Christophe Laporte, kloppen met goede resultaten op de deur.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven