Like ons!
Hodeg verbaast: 'Wilden testen hoe hij zelf met de druk van het kopmanschap kan omgaan'

Algemeen nieuws

Hodeg verbaast: 'Wilden testen hoe hij zelf met de druk van het kopmanschap kan omgaan'

Alvaro Hodeg was een week geleden nog een grote onbekende, maar na zijn zeges in de Handzame Classic en de eerste etappe van de Ronde van Catalonië staat hij plots in de spotlights. De Colombiaan heeft zijn ambities en zijn voorbeelden.

'Voor mij is Fernando Gaviria één van de beste sprinters ter wereld. Ik probeer zoveel mogelijk van hem te leren. Mijn droom is om Parijs-Roubaix te winnen. Ik weet niet of ik dat kan, want het is een zeer zware race, maar ik werk iedere dag hard en weet zeker dat ik een keer mee kan doen om de zege', vertelt hij aan Marca.

Bij Quick-Step Floors zijn ze in ieder geval in hun nopjes met wéér een rappe spurter. 'Onze talentscout heeft Hodeg opgemerkt in Colombia. Hij meldde dat de jonge Colombiaan verschrikkelijk hard kon sprinten en vorig jaar heeft Lefevere beslist om hem een contract te geven', vertelt ploegleider Geert Van Bondt in Het Laatste Nieuws. 'Eerder dit seizoen in Colombia en Argentinië reed hij in dienst van Gaviria en dat deed hij prima. De voorbije dagen wilden we testen hoe hij zelf met de druk van het kopmanschap kan omgaan en het antwoord kent iedereen intussen. Er wacht hem een mooie toekomst.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven