Like ons!
Walsh stelt dat Gilbert corticosteroïden-attest misbruikte: 'Hij blies dat jaar alle concurrentie weg'

Algemeen nieuws

Walsh stelt dat Gilbert corticosteroïden-attest misbruikte: 'Hij blies dat jaar alle concurrentie weg'

David Walsh heeft in een interview met Humo een opvallende uitspraak gedaan. De Ierse journalist stelt dat het wielerpeloton in de tijd van UCI-baas Pat McQuaid massaal misbruik maakte van medische attesten met corticosteroïden. Hij noemt Philippe Gilbert bij naam.

'Dit verhaal gaat verder dan Team Sky', trapt Walsh af als hem wordt gevraagd naar het gebruik en/of misbruik van medische attesten bij de Britse ploeg. 'Pat McQuaid, UCI-voorzitter van 2005 tot 2013, zegt dat het peloton in die jaren op grote schaal corticosteroïden gebruikte.' Corticosteroïden waren in die tijd toegestaan als renners er een medische aanleiding voor hadden. Het middel zou zorgen voor minder lichaamsgewicht, zonder dat de spiermassa daarbij wordt aangetast.

Walsh vervolgt zijn verhaal: 'UCI-dokter Mario Zorzoli klaagde in 2011 al tegen hem (McQuaid, red.) dat veel renners een attest vroegen om corticosteroïden te mogen gebruiken in de periode van de voorjaarsklassiekers. Hij wist dat die voorschriften niet dienden voor medische kwalen, maar om hun prestaties te verbeteren. Ook Philippe Gilbert heeft daar in 2011 gebruik van gemaakt. Hij blies dat jaar alle concurrentie weg.' (foto: Instagram Gilbert)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven