Like ons!
Valverde laat wederom zien alleskunner te zijn en wint massasprint in Ronde van Catalonië

Algemeen nieuws

Valverde laat wederom zien alleskunner te zijn en wint massasprint in Ronde van Catalonië

Alejandro Valverde heeft de tweede etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De alleskunner van Movistar troefde de mannen met de snelle benen af. Door de zege neemt Valverde de leiderstrui over van Alvaro Hodeg.

Met heel wat hoogtemeters voor de boeg durfden Mikel Bizkarra, Antonio Molina en Igor Merino het wel aan in de kopgroep. Op 129 kilometer van de meet stond er een voorsprong van 1.20 minuten op de teller. Quick-Step Floors leidde de achtervolging en gaf de drie vooraan iets meer ruimte. Op tachtig kilometer van de meet was het gat een kleine drie minuten.

Dat gat was ineens verdwenen toen op 72 kilometer van de finish de kopgroep moest stoppen voor een overweg. De organisatie gaf hen echter de voorsprong terug, op dat moment nog een dikke twee minuten.

Op 47 kilometer van de streep werd de kopgroep, inclusief Andrei Grivko die een kwartier voor de hergroepering de oversteek maakte, teruggepakt door het peloton. Cyril Barthe nam daarna de taak van de eenzame vluchter op zich. De Fransman won de daardoor wel de tussensprint. Movistar was alert bij de tussensprint want Alejandro Valverde pakte twee bonificatieseconden mee en Nairo Quintana één.

Aan het begin van de laatste klim van de dag, op zo'n veertien kilometer van de meet werd Barthe teruggepakt. Jéremy Maison was de volgende die het probeerde maar een grote voorsprong kreeg ook deze Fransman niet. Mitchelton-Scott nam het voortouw op de beklimming waardoor het peloton een klein beetje uitdunde, onder meer leider Alvaro Hodeg moest door het werk van de Australische ploeg lossen.

Het lukte niemand om een grote voorsprong te nemen op het peloton dat na het ronden van de top in een razende vaart naar beneden ging onder aanvoering van Mitchelton-Scott. Zij wilden Daryl Impey in een goede positie afleveren voor de sprint. Dat leek de ploeg aardig te lukken maar toen de sprint aanbrak was het Valverde die als een duveltje uit een doosje naar voren kwam en de winst pakte voor Impey.

Uitslag etappe 2:
1. Alejandro Valverde
2. Daryl Impey
3. Jay McCarthy
4. Egan Bernal
5. Matej Mohoric
6. Enrico Gasparotto
7. José Rojas
8. Tao Geoghegan Hart
9. Tom Skujins
10. Alex Howes

Klassement na etappe 2:
1. Alejandro Valverde 
2. Jay McCarthy +0.04
3. Daryl Impey +0.06
4. Nairo Quintana +0.11
5. Matej Mohoric +0.12
6. Bob Jungels "
7. Eduard Prades "
8. Enrico Gasparotto "
9. Jordi Simón "
10. Egan Bernal "

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven