Like ons!
Valverde draagt zege in Ronde van Catalonië op aan zoontje en aan overleden vriend Tondó

Algemeen nieuws

Valverde draagt zege in Ronde van Catalonië op aan zoontje en aan overleden vriend Tondó

Alejandro Valverde heeft zijn zege in de tweede etappe van de Ronde van Catalonië opgedragen aan zijn goede vriend Xavier Tondó, afkomstig uit finishplaats Valls, die in 2011 overleed door een noodlottig ongeval. Ook droeg Valverde de zege op aan zoontje die kortgeleden zijn sleutelbeen brak tijdens het voetballen.

Op de teamsite van Movistar vertelt de Spanjaard hoe zijn overwinning tot stand kwam. 'Mitchelton-Scott reed een sterke klim en daardoor dunde de groep goed uit. Daardoor is het makkelijker om je te plaatsen in een sprint en besloten we ervoor te gaan. Ik ken de aankomst goed en alles liep perfect. Het werk van José Jauquín (Rojas, red) vanaf de top was fantastisch. Ik heb in Valls al op meerdere manieren gewonnen, in een sprint en solo. Het is altijd mooi om hier te winnen en daardoor de zege op te kunnen dragen aan onze goede vriend Xavier Tondó, die we altijd zullen blijven herinneren. Ook draag ik de zege op aan mijn zoontje Ivan, die zijn sleutelbeen heeft gebroken tijdens het voetballen. Het is jammer dat ik nu niet bij hem kan zijn, ik stuur hem vanaf hier heel veel kracht en moed.'

Bij LottoNL-Jumbo keek men ook tevreden terug op de tweede etappe. Op de teamsite laat ploegleider Grischa Niermann weten dat zijn ploeg de verraderlijke etappe goed heeft afgewerkt: 'We zijn de dag goed doorgekomen. Alleen jammer van Robert (Gesink, red). We hebben hem uit voorzorg laten afstappen, met het oog op wat nog gaat komen. Vanaf morgen gaan we de bergen in en dan is het aan Steven Kruijswijk en George Bennet. Morgen zal het vooral koud en winderig zijn. Er gaan geruchten dat de etappe wordt ingekort, maar dat verandert niks aan ons strijdplan. Het gaan vooral drie hele lastige dagen worden en we gaan er alles aan doen om een goed klassement te rijden met onze twee klassementsrenners.' (Foto: Movistar Team)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven