Like ons!
Hoe Armstrong het leven van Sagan veranderde: 'Hij is voor mij één van de grootsten ooit'

Algemeen nieuws

Hoe Armstrong het leven van Sagan veranderde: 'Hij is voor mij één van de grootsten ooit'

In 2010 debuteerde een negentienjarige Peter Sagan in de Tour Down Under, zijn eerste koers als profrenner. In een interview met L’Equipe blikt de Slowaak terug op die koers die zijn leven veranderde, mede dankzij Lance Armstrong.

‘Ik weet nog dat ik heel blij was dat ik eindelijk debuteerde. Ik weet ook nog dat ik in het openingscriterium van plan was om in het peloton te blijven zitten. Maar toen demarreerde Lance Armstrong en ging ik met hem mee. Onze groep werd teruggehaald, maar het was fantastisch om met één van mijn idolen in de kopgroep te zitten’, vertelt Sagan, wiens verhaal sindsdien bekend is: het palmares spreekt boekdelen.

Zes jaar eerder, als veertienjarig ventje, kreeg Sagan een handtekening van Armstrong, die hem sindsdien in een idolate greep hield. ‘Dat was voor de start van de Tour de France. In datzelfde jaar sprak ik hem voor het eerst in de Ronde van Californië’, herinnert Sagan. ‘Sindsdien is er veel gebeurd, maar hij is voor mij één van de grootste renners, die veel voor de sport betekend heeft. Hij was een geweldig renner.’ (Foto: Social media Peter Sagan)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven