Like ons!
'In België maakten ze van hem een superster, om hem daarna stukje voor stukje af te breken'

Algemeen nieuws

'In België maakten ze van hem een superster, om hem daarna stukje voor stukje af te breken'

Tiesj Benoot is blij dat de kop eraf is in zijn wielercarrière. De renner van Lotto Soudal won enkele weken geleden de Strade Bianche en daarmee valt een last van zijn schouders. Vooral de media moet het ontgelden. 

'Het was een heel belangrijke overwinning voor hem, zijn eerste. Het was alsof hij twee jaar lang een zak van vijftig kilo op zijn rug droeg. In België maakten ze van hem een superster, om hem daarna stukje voor stukje af te breken', sneert ploegleider Marc Sergeant in gesprek met VeloNews. 'Tiesj zegt nu ook dat ze door die overwinning allemaal anders naar hem kijken, ook de renners.'

Benoot kan de woorden van zijn coach beamen. 'Het mentale gedeelte was niet zo'n probleem, je hebt alleen de benen nodig om het te doen. Om eindelijk te winnen is mooi, de irritante vragen zullen nu stoppen. Ze vergelijken me nu met iedere toprenner en zeggen hoe jong ik was toen ik won. Dat is typisch iets voor de Belgische media. Het is onderdeel van de wielercultuur daar.' (foto: fragment live-uitzending)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven