Like ons!
[Update] Yates breekt zijn bekken bij val in Catalonië; Brit heeft geen operatie nodig

Algemeen nieuws

[Update] Yates breekt zijn bekken bij val in Catalonië; Brit heeft geen operatie nodig

Adam en Simon Yates kwamen naar de Ronde van Catalonië voor een klassement, maar voor Adam is de ronde na etappe 3 al voorbij. De Brit viel in de laatste kilometers van de bergetappe en haalde de finish niet.

'Adam crashte in de laatste kilometer en we hebben geprobeerd om hem weer op de fiets te zetten. Dat ging echter niet. Hij is met zijn rug op de stoeprand gevallen en heeft geprobeerd op te staan. Hij had veel pijn aan zijn bekken en is naar het ziekenhuis gebracht voor checks', vertelt Dave McPartland van Mitchelton-Scott via de website.

Een flinke streep door de rekening voor de ploeg en Yates zelf, die in de Tirreno nog een etappe won. 'We staan er nog steeds goed voor met Simon en hebben mogelijkheden om de wedstrijd hard te maken. Het is positief dat we tweede worden, ondanks dat het zwaarste gedeelte uit de etappe werd gehaald.'

Ook bij LottoNL-Jumbo kwam niet iedereen ongehavend over de finish. Bert-Jan Lindeman viel en George Bennett verloor tijd. 'Steven en George reden een prima etappe en zaten goed mee voorin. Helaas was er een valpartij in de laatste kilometer waardoor George achter de breuk terecht kwam. We hopen dat de verschillen niet aangerekend worden', aldus ploegleider Grischa Niermann via de site van het team.

Update - 13.35 uur (22 maart 2018)
Na Adam Yates heeft ook Bert-Jan Lindeman er de brui aan gegeven in de Ronde van Catalonië. De Nederlander van LottoNL-Jumbo stapte donderdag nog wel op voor etappe vier, maar kneep al snel in de remmen. Lindeman ondervindt te veel hinder van de gevolgen van een crash op woensdag. Grega Bole van Bahrain-Merida startte donderdag niet vanwege ziekte.

Update  - 17.50 uur (22 maart 2018)
Adam Yates heeft woensdag bij zijn val in de Ronde van Catalonië zijn bekken gebroken. Dat meldt zijn ploeg Mitchelton-Scott via de officiële kanalen. De Brit hoeft geen operatie te ondergaan, waardoor hij eventueel snel weer op de fiets zit. Na tien dagen rust houden wordt een nieuwe röntgenfoto gemaakt, alvorens bekend wordt hoe lang Yates eruit ligt. (foto: Mitchelton-Scott)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven