Like ons!
Pinot baalt als een stekker van Quintana: 'Als hij had mee gereden, hadden we veel tijd gepakt'

Algemeen nieuws

Pinot baalt als een stekker van Quintana: 'Als hij had mee gereden, hadden we veel tijd gepakt'

Thibaut Pinot was Nairo Quintana woensdag liever kwijt dan rijk in de finale van de derde etappe in de Ronde van Catalonië. De Fransman, die opvallend goede benen had met zo weinig wedstrijdkilometers, zag dat de Colombiaan afstopte in de achtervolgende groep.

Pinot was op de slotklim weggesprongen, samen met Simon Yates, Mathias Frank en dus Quintana. De kleine klimmer van Movistar toonde initiatief, totdat hij aan zijn oortje zat en geen trap meer op kop deed. Alejandro Valverde zat namelijk als leider in het peloton. 'Jammer dat Quintana niet honderd procent mee werkte. Als hij had mee gereden, hadden we veel tijd gepakt ten opzichte van het peloton', treurt Pinot op de site van zijn team.

De renner van Groupama-FDJ moest het nu met Yates en Frank klaren, maar de tegenwind werkte niet in het voordeel. Bovendien haalden de vier achtervolgers door de slechte samenwerking koploper Thomas De Gendt niet terug. 'Mijn gevoel was redelijk goed vandaag, al was ik niet super. Het was vrij koud en er stond veel tegenwind, dan is het niet makkelijk om je goed te voelen. Al met al ben ik tevreden met het resultaat.' (foto: Eurosport)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven