Like ons!
Boonen grapt na prestaties Van Aert: 'Denk dat er veel profs gaan crossen volgend jaar'

Algemeen nieuws

Boonen grapt na prestaties Van Aert: 'Denk dat er veel profs gaan crossen volgend jaar'

Tom Boonen heeft in Extra Time Koers de knappe prestaties van Wout van Aert in het voorjaar besproken. Ook Boonen was verrast door het rijden van Van Aert. 'Ik vroeg me wel af hoever hij zou komen door zijn alternatieve voorbereiding. Als hij dit seizoen al meedoet voor de zege in de klassiekers, dan gaan er toch veel hun voorbereiding op het wielerseizoen moeten herzien. Dan denk ik dat er veel profs gaan crossen volgend jaar', zei hij grappend.

De ex-toprenner is lovend over de jonge Belg: 'In Vlaanderen kent iedereen hem natuurlijk al en er zullen ook wel een aantal profs zijn die de cross volgen, maar zeker niet allemaal. Ik denk dat veel renners met open mond hebben zitten kijken naar de koers.' Toch denkt Boonen niet dat Van Aert moet stoppen met veldrijden nadat hij zijn potentieel op de weg heeft laten zien. 'Hij moet niets. Hij mag doen wat hij wil. Ik denk dat hij dit seizoen misschien wel meer inhoud had dan Mathieu Van der Poel, maar telkens tekort kwam door zijn andere voorbereiding.'

Toch is er volgens Boonen wel de mogelijkheid dat de keuze voor het veldrijden én het koersen op de weg zorgt voor mindere prestaties. 'Het kan zijn dat hij in het laatste halfuur van de klassiekers tekort zal komen door zijn crossseizoen en dat hij tijdens het crossseizoen net tekort kwam in de rechtstreekse duels door zijn focus op de weg. Hij is natuurlijk nog jong. Zijn voorbereiding is niet ideaal geweest. Het is wat verkennen voor hem. Het kan goed meevallen en dat zou me niet verbazen. Maar er is nog een groot verschil tussen een wedstrijd van 5 uur en een koers van 6,5 uur.' (Foto: screenshot Extra Time Koers)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven