Like ons!
Eenkhoorn verslaat Craddock in sprint van twee en wint eerste etappe Coppi e Bartali

Algemeen nieuws

Eenkhoorn verslaat Craddock in sprint van twee en wint eerste etappe Coppi e Bartali

Pascal Eenkhoorn heeft de eerste etappe in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali gewonnen. De jonge Nederlander boekte zijn eerste profzege nadat hij Lawson Craddock te vlug af was in een sprint van twee. De twee reden de hele ochtend in de vlucht en hielden uiteindelijk meer dan een minuut voorsprong over op het peloton. Eenkhoorn is ook de eerste leider in de koers.

Slechts 97,8 kilometer moesten er worden afgelegd in de ochtendetappe van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Na twaalf kilometer was de kopgroep bekend. Emil Dima, Lawson Craddock en Pascal Eenkhoorn gingen er vandoor en kregen de zegen van het peloton. Halfweg koers bedroeg hun voorsprong ongeveer drie minuten.

Onderweg streden Craddock en Eenkhoorn om de bergtrui. Op de eerste beklimming van de Longiano kwam Craddock als eerste boven voor Eenkhoorn, bij de tweede passage waren de rollen omgekeerd. Met nog dertig kilometer te gaan, was de voorsprong van de drie vluchters drie en een halve minuut. 

Bardiani nam daarna het heft in handen in het peloton en begon de voorsprong van de drie te verkleinen. Tijdens de derde en laatste beklimming van de Longiano kon Dima zijn medevluchters niet meer bijbenen. Craddock versloeg Eenkhoorn daarna op de top van de Longiano waardoor hij de eerste drager van de bergtrui wordt. Op de top van de beklimming, zeventien kilometer van de finish, was de voorsprong op Dima 25 seconden, het peloton volgde nog altijd op een kleine drie minuten.

Vijf kilometer voor de finish was de voorsprong van de twee nog steeds meer dan twee en een halve minuut. Het draaide uiteindelijk uit op een sprint van twee waarin Eenkhoorn de sterkste was. Dima slaagde er niet in het peloton voor te blijven. Davide Ballerini won de massasprint achter de twee vluchters op meer dan een minuut achterstand.

Donderdagmiddag staat de tweede etappe van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali al op het programma. De renners strijden dan om de etappezege in een ploegentijdrit van 13,3 kilometer. Lees in de voorbeschouwing wat de renners in Italië nog meer te wachten staat. (Foto: LottoNL-Jumbo)

Uitslag etappe 1
1. Pascal Eenkhoorn
2. Lawson Craddock
3. Davide Ballerini +1.07
4. Christopher Lawless +1.07
5. Casper Pedersen +1.07
6. Marco Canola +1.07
7. Marco Maronese +1.07
8. Alessandro Fedeli +1.07
9. Enrico Battaglin +1.07
10. Riccardo Stacchiotti +1.07

Klassement na etappe 1
1. Pascal Eenkhoorn
2. Lawson Craddock +0.02
3. Davide Ballerini +1.11
4. Christopher Lawless +1.13
5. Casper Pedersen +1.13
6. Marco Canola +1.13
7. Marco Maronese +1.13
8. Alessandro Fedeli +1.13
9. Enrico Battaglin +1.13
10. Riccardo Stacchiotti +1.13

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven