Like ons!
Valverde blijft maar winnen: Spanjaard grijpt wederom de macht in Ronde van Catalonië

Algemeen nieuws

Valverde blijft maar winnen: Spanjaard grijpt wederom de macht in Ronde van Catalonië

Alejandro Valverde heeft zijn tweede etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De Spanjaard was in rit vier veel te sterk voor de concurrentie. Egan Bernal bleef als enige in de buurt. Valverde pakt ook de leiderstrui terug.

Na dertig kilometer van de in totaal 170,8 besloten een paar renners om er vandoor te gaan, maar zij werden teruggehaald. Het tempo lag in de beginfase verschroeiend hoog, maar het was Esteban Chaves die het voor elkaar kreeg om solo weg te rijden. De Colombiaan pakte snel anderhalve minuut op het peloton, dat nog steeds ontzettend hard reed. Leider Thomas De Gendt moest zijn aanvalslust in de derde etappe bekopen en loste al na zestig kilometer. Het gat van het pak op Chaves was toen 1.50.

Chaves had het tempo er aardig in zitten op de Coll de la Creueta en verdedigde op 54 kilometer van de meet nog een voorsprong van een dikke minuut. Het peloton, door het hoge tempo inmiddels flink uitgedund, haalde ondertussen alle vluchters die nog iets probeerden terug. Ook op 35 kilometer van de streep, en nog een afdaling én een beklimming voor de boeg, hield Chaves zijn voorsprong van zo'n 1.10 minuten in stand.

Die voorsprong verdween in de slotfase van de klim en dus het moment voor goede dalers om hun slag te slaan. Matej Mohoric en Alejandro Valverde gooiden zich naar beneden en haalden Chaves bij, het peloton moest een gaatje laten. Valverde en Chaves hielden daarna echter snel de benen stil toen ze niet bij Mohoric kwamen, waardoor de renner van Bahrain-Merida een dikke halve minuut bij elkaar had op het peloton. Bij de start van de laatste beklimming was dit zelfs opgelopen naar een minuut.

De Sloveen begon met goede moed aan de slotklim, maar hoorde al snel dat hij vanuit het peloton renners achter zich aan kreeg. Marc Soler, Pierre Latour, George Bennett en Hugh Carthy hadden Mohoric snel te pakken en toen was het de beurt aan Valverde. De Spanjaard sprong naar de kop en had in Soler meteen een gangmaker. Ook Nairo Quintana en Simon Yates waren bij de pinken. Rustig bleef het echter allerminst, want men bleef aanvallen. Het zorgde ervoor dat Soler, Valverde, Quintana en Latour bij elkaar bleven en met Egan Bernal kwam er namens Team Sky iemand bij. Bennett en Yates konden niet volgen en vielen terug in een groter groepje achtervolgers.

Terwijl er in die grote groep allerlei mannen demarreerden om bij de kop te komen, daar moest Soler afhaken bij de vier overgebleven koplopers. Het moment voor Quintana om aan te vallen, waardoor ook Latour niet meer kon volgen en Quintana, Valverde en Bernal overbleven. Het gat om te pokeren was groot op de groep die erachter reed, namelijk 35 seconden. Yates, Soler, Bennett, Carthy en Thibaut Pinot bleven als enige over in de achtervolgende groep.

In een kleine afdaling bleven de twee groepjes bij elkaar, waardoor het aankwam op de laatste punch van één kilometer richting de finish. Quintana liet lopen en Bernal en Valverde vochten om de zege. Logischerwijs was het Valverde die won, met Bernal op twee en Quintana op drie. Latour hield de schade beperkt, de andere favorieten verloren bijna een minuut.

Uitslag etappe 3:
1. Alejandro Valverde
2. Egan Bernal ''
3. Nairo Quintana +0.06
4. Pierre Latour +0.23
5. Thibaut Pinot +0.53
6. Marc Soler ''
7. Simon Yates ''
8. Hugh Carthy +0.59
9. Martinez +1.03
10. Ben Hermans ''

Klassement na etappe 3:
1. Alejandro Valverde
2. Egan Bernal +0.19
3. Nairo Quintana +0.26
4. Pierre Latour +0.48
5. Simon Yates +1.12
6. Thibaut Pinot ''
7. Marc Soler +1.18
8. George Bennett ''
9. Hugh Carthy +1.24
10. Steven Kruijswijk +1.28

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven