Like ons!
Heeft UAE Emirates een probleem? Aru klaagt na crash, Martin weer niet bij de besten

Algemeen nieuws

Heeft UAE Emirates een probleem? Aru klaagt na crash, Martin weer niet bij de besten

UAE Emirates scoorde tot dusverre al met Alexander Kristoff in de sprints, maar in de meerdaagse koersen wil het nog niet echt vlotten. Fabio Aru en Dan Martin werden gehaald voor de grote rondes, maar indruk maakten ze nog niet.

Martin kwam donderdag in de vierde rit van de Ronde van Catalonië als negentiende over de streep, op anderhalve minuut van winnaar Alejandro Valverde. Aru verloor zelfs meer dan twaalf minuten. In het klassement kan Martin misschien nog wat opschuiven als negentiende, Aru's ronde is al naar de vaantjes.

Na afloop stellen beide kopmannen van UAE dat ze teleurgesteld zijn. Aru heeft nog wel een aanwijsbare reden dat hij niet goed was, hij viel maandag in de eerste etappe hard op zijn linkerkant. Het was een streep door de rekening voor de Italiaan, die in de afgelopen weken juist steeds beter leek te worden. Ploeggenoot Martin was simpelweg leeg. 

Of men zich zorgen maakt bij UAE Emirates is de vraag. Aru wil in mei de Giro winnen, maar reed alleen in de vierde etappe van de Tirreno in de top-10. Martin, de kopman in de Tour, toonde nog wel vorm in de Ronde van de Algarve waar hij veertiende werd, maar moest in Parijs-Nice ziek opgeven. Waar de concurrentie bij onder meer Team Sky en Movistar resultaten haalt, blijven die bij UAE dus nog even uit. (foto: Twitter Aru)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven