Like ons!
Terpstra rondt geweldig ploegenspel Quick-Step af met magistrale solo in E3 Harelbeke

Algemeen nieuws

Terpstra rondt geweldig ploegenspel Quick-Step af met magistrale solo in E3 Harelbeke

Niki Terpstra heeft de E3 Harelbeke gewonnen. De renner van Quick-Step Floors was de halve dag in de aanval en rondde het solo magistraal af.

Zoals wel vaker in de E3 vormde zich eerst een kopgroep om de eerste honderd kilometer ‘uit te zitten’. Korsaeth (Astana), Oliveira (Movistar), Consonni (UAE), Spengler (WB Aqua Protect), Gaudin (Direct Energie), Ligthart (Roompot), Lecroq (Vital Concept), Van Melsen (Wanty-Groupe Gobert) kregen die taak, al viel Consonni er wel letterlijk uit na een crash.

Nadat het peloton al even uit elkaar was gebroken, ontplofte de koers opvallend vroeg door een enorme crash in het pak. De hele weg lag vol met renners, waardoor er overal groepjes reden. Quick-Step Floors overleefde de schifting met zes man voorop en dat was reden om er vol voor te gaan. De voorsprong op dat punt was al anderhalve minuut op een grote groep met favorieten, met veel Astana-renners en ook Naesen, Vanmarcke en Trentin.

De kopgroep was op dat moment al verbrokkeld en had alleen nog Ligthart en Gaudin voorop rijden. Zij werden echter achterhaald door Terpstra en Lampaert, die namens Quick-Step de benen namen. Ze sloegen een groot gat met allerlei achtervolgende groepen. Grote namen reden overal en kwamen langzamerhand bij elkaar. Grote verliezer was Sagan, die naar de kop leek te poefen, maar het niet redde en meteen kapot zat.

De situatie op 41 kilometer van het einde was dat Terpstra en Lampaert samen voorop reden, met Van Avermaet, Benoot en Gilbert erachter. Een grote groep met favorieten, waaronder veel renners die bij de crash lagen of stonden, zaten er niet ver meer achter. Quick-Step Floors leek de winnaar van de dag te worden, maar toen bleek dat Lampaerts benen begonnen te verzuren. Op meerdere klimmetjes reed Terpstra een paar meter weg, maar telkens wachtte hij voor steun op de vlakke stukken.

Het zorgde ervoor dat Terpstra op 25 kilometer van de meet alleen moest en dat er een grote achtervolgende groep ontstond, met alle specialisten bij elkaar. De samenwerking was daar echter nog niet meteen optimaal, waardoor de Nederlander op zestien kilometer van het einde nog een voorsprong van 34 tellen verdedigde. Gilbert en Stybar deden in de achtervolgende groep goed werk door af te stoppen.

Op lange, brede wegen daalde de voorsprong echter snel terug naar vijftien tellen, met nog steeds ruim zeven kilometer te gaan. Er werd echter gepokerd bij de achtervolgers, die begonnen aan te vallen, maar daarna weer de benen stil hielden. De finish kwam langzaam in zicht en er was er geen één die in één klap richting Terpstra kon. Men bleef naar elkaar kijken, waardoor Terpstra het ging halen. Mede dankzij nog een paar keer goed afstoppen van Gilbert en Stybar konden de handjes in de lucht.

Uitslag:
1. Niki Terpstra
2. Philippe Gilbert
3. Greg Van Avermaet
4. Oliver Naesen
5. Tiesj Benoot
6. Jasper Stuyven
7. Sep Vanmarcke
8. Gianni Mocon
9. Zdenek Stybar
10. Stefan Küng

(foto: Twitter)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven