Like ons!
Quaade wint Classic Loire Atlantique na dappere aanval in slotfase van Weening

Algemeen nieuws

Quaade wint Classic Loire Atlantique na dappere aanval in slotfase van Weening

Rasmus Christian Quaade heeft de Classic Loire Atlantique gewonnen. Na een dag vol aanvallen leek het uit te draaien op een massasprint, maar de opvallende Deen van BHS-Almeborg Bornholm ontsnapte met succes in de laatste meters.

Met Direct Energie met het initiatief en het stuurde ook iemand mee in de vlucht. Benoît Cosnefroy (AG2R) en Lilian Calmejane sloegen een gat en kregen niet veel later Gatis Smukulis (Delko Marseille-Provence KTM) en Jeremy Cabot (Roubaix-Lille Métropole) met zich mee. Ze fietsten een voorsprong van ruim een minuut bij elkaar.

Groupama-FDJ en HP BTP-Auber waren echter niet blij met deze sterke mannen op kop. Nadat het peloton, dat erg hard reed, even uit elkaar brak, daalde ook de voorsprong van het viertal voorop. Er waren meerdere pogingen om mensen richting die kopgroep te krijgen, maar allemaal tevergeefs. Groupama-FDJ en Cofidis moesten het heft in handen nemen, maar kregen dit niet voor elkaar, waardoor de voorsprong weer snel steeg naar maar liefst 3.50 minuten.

Met nog vier ronden te gaan op het plaatselijke parcours kwam de gang er bij het peloton wel weer in en in de kilometers die volgden was de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Op 35 kilometer van de finish was iedereen weer bij elkaar. Een geschikt moment voor Rob Ruijgh om een poging te wagen en hij kreeg eerdere vluchter Cosnefroy met zich mee. De Fransman ging er niet veel later zelfs alleen vandoor.

Pieter Weening kwam uit zijn hok en kwam bij Cosnefroy, maar de voorsprong was miniem. Die werd echter groter toen het tweetal goed ging samenwerken. Direct Energie zette zich wel op kop van het peloton, maar het gat was ruim een halve minuut in de slotronde. Weening probeerde alles om Cosnefroy achter te laten en in de laatste tien kilometer lukte dat. 

De Nederlander verdedigde echter een minimale voorsprong, want in het peloton demarreerden er in de slotfase allerlei renners. Op drie kilometer slokte het peloton Weening op en kon alles weer opnieuw beginnen. Het leek uit te draaien op een massasprint, maar Quaade ontsnapte in de laatste kilometer en hield stand. Daniel Hoelgaard won de sprint van het peloton.

Uitslag:
1. Rasmus Christian Quaade
2. Daniel Hoelgaard
3. Armindo Fonseca
4. Damien Touzé
5. Maxime Daniel

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven