Like ons!
Yates wint laatste etappe Ronde van Catalonië; Valverde eindwinnaar, Kruijswijk achtste

Algemeen nieuws

Yates wint laatste etappe Ronde van Catalonië; Valverde eindwinnaar, Kruijswijk achtste

Yates heeft de laatste etappe van de Ronde van Catalonië gewonnen. Alejandro Valverde werd eindwinnaar, mede omdat zijn enig overgebleven concurrent Egan Bernal viel. Steven Kruijswijk eindigde als achtste in het algemeen klassement.

De afsluitende etappe van de Ronde van Catelonië bracht de renners naar start- en finishplaats Barcelona. Onderweg de Alt de l'Ullastrell (7km - 3,4%) en de Corbera de Llobregat (1.4 - km 6,9%), beide van de tweede categorie. De laatste 55 kilometer werden verreden op een plaatselijk parcours waarbij acht keer de Montjuic moest worden beklommen. Dat is een berg van de derde categorie (2 km - 5.6%). 

Na veel mislukte uitlooppogingen lukte het Enric Mas wel om weg te komen. De renner van Quick-Step Floors kreeg een gat van vijftien seconden nadat hij demarreerde op het moment dat Jeremy Maison terug werd gepakt in een eerdere mislukte poging. Ook Mas haalde het niet. Een achttal probeerde het erna. Jhonatan Narvaez (Quick-Step), Johannes Frohlinger (Sunweb), Pierre Rolland (EF–Drapac), Willie Smit (Katjoesja), Matej Mohoric (Bahrein–Merida), Bram Tankink (LottoNL–Jumbo), Pablo Torres (Burgos–BH), Nick Schultz (Caja Rural) en Daryl Impey (Mitchelton-Scott). Met nog 45 kilometer te gaan was de voorsprong 27 seconden. 

Terwijl de kopgroep zijn voorsprong langzaam zag verdwijnen, knepen Narvaez en Mohoric er tussenuit. In de achtergrond probeerde Movistar, ploeg van leider Valverde, het gat dicht te rijden. De Spanjaard besloot er samen met nummer twee uit het algemeen klassement, Bernal, vandoor te gaan en ze konden aansluiten bij de kopgroep die inmiddels ingelopen werd. Daardoor kon het hele spel weer opnieuw beginnen met nog twintig kilometer te gaan. 

Uit de voorste groep van het peloton ontsnapten de onverstoorbare Mohoric, Bob Jungels, Carlos Verona en Marc Soler. Opnieuw ging Valverde er met Bernal vandoor om de oversteek te maken naar het viertal. Zij konden zich al snel bij de kopgroep voegen waardoor er zes man aan de leiding reden. Maar zij werden ingelopen door het peloton. Ondertussen probeerde de ene naar de andere renner weg te komen. 

Verona, Simon Yates, Soler en Mohoric probeerden het samen en leken weg te komen. Met nog twaalf kilometer te gaan, was de voorsprong van de kopgroep vier seconden. Een valpartij van nummer twee in het algemeen klassement, Bernal (die hoogstwaarschijnlijk zijn sleutelbeen gebroken heeft) zorgde ervoor dat Valverde de koers in de schoot geworpen kreeg. Inmiddels was Yates er vandoor. Een voorsprong van twintig seconden in de laatste kilometer bleek genoeg voor de zege. Achter hem werd Soler tweede en Pierre Latour werd derde. 

Uitslag zevende etappe:
1: Simon Yates 3.28.04 uur
2: Marc Soler +0.13
3: Pierre Latour +0.18
4: Jarlinson Pantano "
5: Jay McCarthy "
6: Matej Mohoric "
7: Steven Kruijswijk "
8: Warren Barguil "
9: Alejandro Valverde
10: George Bennet

Algemeen klassement:
1: Alejandro Valverder 28.25.07
2: Nairo Quintana +0.29
3: Pierre Latour +0.47
4: Simon Yates "
5: Marc Soler +1.10
6: George Bennet +1.23
7: Miguel Martinez +1.29
8: Steven Kruijswijk +1.31
9: Jesper Hansen +1.31
10: Thibaut Pinot +1.34

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven