Like ons!
Sagan wint Gent-Wevelgem na sprint voor Viviani; Groenewegen en Van Poppel doen niet mee

Algemeen nieuws

Sagan wint Gent-Wevelgem na sprint voor Viviani; Groenewegen en Van Poppel doen niet mee

Peter Sagan heeft Gent-Wevelgem gewonnen. De Slowaak was na een loodzware koers de snelste in een sprint met de favorieten.

Na wat speldenprikjes mochten er zes renners wegrijden met daarin twee Nederlanders: Filippo Ganna (UAE Team Emirates), José Goncalves (Katjoesja), Frederik Frison (Lotto-Soudal), Jimmy Duquennoy (Veranclassic) en Jan-Willem van Schip en Brian van Goethem (Roompot). Een voorsprong die snel groeide naar ruim negen minuten, maar die gedurende de wedstrijd terug zou lopen naar vijf minuten op negentig kilometer van de streep. 

Ondertussen kabbelde de wedstrijd voor zonder noemenswaardige voorvallen. De Kemmelberg zorgde voor de eerste bewegingen in het peloton. Op weg naar de Monteberg probeerden de renners elkaar uit, maar uitlooppogingen waren er niet. Toen de koers de plugstreets bereikt had, was duidelijk wie vandaag mee kon en wie moest afhaken. Met nog 53 kilometer te gaan was de voorsprong minder dan twee minuten.

In de laatste veertig kilometer bedroeg de voorsprong nog maar een minuut. Wallays, Kirsch, Vermote en Kuznetsov maakten zich los uit de achtervolgende groep en voegden zich bij de zes vroege vluchters. Met de Baneberg en de Kemmelberg in het verschiet, was het afwachten waar de wedstrijd zou ontbranden. Terwijl de ene na de andere renner vooraan zich moest laten terugzakken, probeerde Philippe Gilbert het namens Quick-Step Floors, maar hij kreeg geen vrijheid. 

De koers was gigantisch hard in de laatste kilometers. Dat zorgde voor een breuk in het peloton. Onder andere Alexander Kristoff miste de slag. Vooraan hielden Van Schip en Van Goethem nog altijd knap stand voor Roompot. Op 25 kilometer van de streep werd er afscheid genomen van de kopgroep. Zij werden ingelopen. De Nederlandse hoop was gevestigd op sprinter Danny van Poppel, maar hij moest de eerste groep laten gaan. In de voorste groep nog altijd de grote mannen: Sagan, Matthews, Viviani, Stybar, Lampaert, Vanmarcke, Démare, Van Aert, Gilbert, Van Avermaet, Naesen, Trentin, Stuyven en de beide mannen van Roompot. 

De hele dag al veel wind in België. In de laatste kilometers kon dit veel parten gaan spelen. Daarom zaten de heren van Roompot voorin en draaiden actief mee in de waaier. Gilbert rijdt de kopgroep naar de streep. Van Goethem reed weg in de laatste twee kilometer en kreeg Gilbirt mee, maar binnen driehonderd meter was de groep weer bij elkaar. Daarna probeerden Van Avermaet en Van Aert het, maar ook zij kwamen niet weg. In de laatste kilometer was het de vraag wie de beste benen had. De laatste sprint was van Vanmarcke en ook hij haalde het net niet. In de sprint won Sagan. 

Uitslag:
1. Sagan
2. Viviani
3. Démare
4. Laporte
5. Debusschere
6. Naesen
7. Trentin
8. Stybar
9. Stuyven
10. Van Aert

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven