Like ons!
Boudat wint Cholet-Pays de la Loire na massasprint; zeven Fransen bij de eerste tien

Algemeen nieuws

Boudat wint Cholet-Pays de la Loire na massasprint; zeven Fransen bij de eerste tien

Thomas Boudat heeft Cholet-Pays de la Loire gewonnen. De Frasman van Direct Energie was de snelste in een sprint.

De wedstrijd over 202 kilometer kende, na wat mislukte uitlooppogingen, een kopgroep van vier renners waaronder een Nederlander: Emil Toudal (BHS-Almeborg Bornholm), Polychronis Tzortzakis (Tarteletto-Isorex), Oscar Riesebeek (Roompot-Nederlandse Loterij) en Dieter Bouvry (Cibel-Cebon). De voorsprong van het viertal werd maximaal vijf minuten en daar waren er op tachtig kilometer van de streep nog drie van over. Uit deze kopgroep viel Tzortzakis weg, hij moest opgeven. 

Ondertussen werden de koplopers ingelopen en gingen Fabien Grellier (Direct Energie) en Julien Antonmarchi (Roubaix-Lille Métropole) er vandoor. Quintin Parcher (Vital Concept Cycling Club) en Quentin Jaurgui (AG2R La Mondiale) voegden zich bij het duo en het viertal mocht er samen voor gaan. Ook dit zou niet de kopgroep van de dag zijn. Samuel Dumoulin (AG2R) en Nicolas Edit (Cofidis) vervingen Antomarchi en Jaurgui. De voorsprong bleef miniem.

Uit de kopgroep ging Edit er vandoor. Op vijftien kilometer van de streep was er een hergroepering en kon iedereen zich opmaken voor een sprint voor de zege. In de sprint was Thomas Boudat de sterkste voor Hugo Hoffstetter.

Uitslag:
1 Thomas Boudat
2 Hugo Hofstetter 
3 Roy Jans  
4 Brenton Jones 
5 Sylvain Chavanel 
6 Daniel Hoelgaard 
7 Maxime Daniel 
8 Anthony Maldonado  
9 Armindo Fonseca 
10 Benoit Cosnefroy 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven