Like ons!
Onverslaanbare Valverde schrijft op formidabele wijze GP Miguel Indurain op zijn naam

Algemeen nieuws

Onverslaanbare Valverde schrijft op formidabele wijze GP Miguel Indurain op zijn naam

Alejandro Valverde heeft de GP Miguel Indurain gewonnen. De grote Spaanse favoriet kwam solo over de streep en liet iedereen kansloos achter. 

De kopgroep van de dag bestond uit negen renners: Joaquim Silva (CJR), Óscar Rodríguez (EUS), Jack Haig (MTS), Nikolay Mihaylov (DMP), Daniel López (BBH), Jon Ander Insausti (EUK), Diego Pablo Sevilla (PLK) en Artem Samolenkov (LOK). Op 75 kilometer van de streep bedroeg de voorsprong meer dan twee minuten. Zij werden echter bijgehaald, maar Haig bleef over. Op de lange brede wegen was duidelijk dat de Australiër het niet zou gaan halen. Movistar, dat met Valverde de belangrijkste kandidaat voor de eindzege had, deed de achtervolging. En op 48 kilometer van de finish werd Haig bijgehaald en was het peloton weer compleet. 

Dat de Spaanse formatie op kop van het peloton reed was al snel duidelijk. Het hoge tempo van Movistar zorgde ervoor dat het brak en Marc Soler, Valverde en Andrey Amador zaten onder andere voorin. Deze groep reed beetje bij beetje weg bij de rest van het peloton. Ze mochten genieten van een halve minuut voorsprong. Op dertig kilometer van de streep werd dat bijna twee minuten, waardoor duidelijk was dat de koplopers in de voorste groep van vijftien renners zat. Uit deze groep demarreerde Robert Power. De Mitchelton-Scott renner ging er na de eerste passage van de finish vandoor en op de ongecategoriseerde klim bouwde hij zijn voorsprong uit. Hij werd echter niet veel later bijgehaald.

Carlos Betancur probeerde het vervolgens, maar hij kreeg geen voorsprong. Vervolgens probeerde Valverde het samen met Carlos Verona en Lilian Calmejane. Op vijf kilometer van de streep demarreerde Valverde op geweldige wijze. Heel snel pakte hij meer dan vijftien seconden voorsprong. Op de laatste beklimming was 'brommer' Valverde helemaal in zijn element. Hij kwam solo over de streep en Verona werd in de achtergrond tweede. (foto: Movistar)

Uitslag:
1. Alejandro Valverde
2. Carlos Verona
3. Nicholas Schultz
4. Eduard Prades
5. Carlos Betancur
6. Marc Soler
7. Ilnur Zakarin
8. Lilian Calmejane
9. Simon Spilak
10. Dmitrii Strakhov

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven