Like ons!
Tratnik snelste in Volta Limburg Classic, Meijers knap achtste in Eijsden

Algemeen nieuws

Tratnik snelste in Volta Limburg Classic, Meijers knap achtste in Eijsden

Jan Tratnik heeft de Volta Limburg Classic gewonnen. De renner van CCC Sprandi was in Eijsden de snelste voor Marco Tizza en Jimmy Janssens. Jimmy Meijers van Roompot werd knap achtste. 

Na een paar kilometer ontsnapten er zes renners: Oscar Riesebeek, Marco Tizza, Thomas Degand, Jens Van den Dool, Edward Dunbar en Ben Perry. Zij kregen gezelschap van Jimmy Janssens en Arjan Hamelink. Een voorsprong van een ruime minuut was een feit. Dunbar moest zich daarna laten afzakken en Jan Tratnik ging er vandoor vanuit het peloton en completeerde het achttal. Van den Dool en Perry moesten zich laten afzakken en Tratnik probeerde het even, maar zonder resultaat. 

De voorsprong was met nog dertig kilometer te gaan anderhalve minuut. Een spannende finale in een nat en glad Eijsden lag in het verschiet. Terwijl de renners de finish steeds meer naderden, werden de kasseien in Limburg gladder en gladder. De hoosbuien maakten de aankomst levensgevaarlijk. Achter de kopgroep kroop alles dichter en dichterbij. 

Tratnik en Riesebeek kozen samen het hazenpad, maar in de afdaling, op tien kilometer van de streep, vloog de Nederlander over het hek en kon hij de zege vergeten. Hij kwam er zonder grote verwondingen vanaf. Tratnik ging in zijn eentje verder. Even later miste hij zelf een bocht en moest hij plots hard werken om Tizza, Degan, Dunbar en Janssens, de overgebleven mannen uit de kopgroep, bij te halen. Dat lukte op zes kilometer van de streep. Samen reden ze de laatste kilometers in. 

De regen had inmiddels plaats gemaakt voor een heerlijk zonnetje, maar de nodige plassen maakten het toch lastig. In de sprint was Tratnik de snelste voor Tizza en Janssens. Jeroen Meijers werd in de achtergrond knap achtste. 

Uitslag:
1. Jan Tratnik
2. Marco Tizza
3. Jimmy Janssens
4. Thomas Degand
5. Edward Dunbar
6. Jerome Baugnies
7. Antoin Warnier
8. Jeroen Meijers
9. Aksel Nommela
10. Quentin Pacher

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven