Like ons!
Quick-Step Floors zet zegereeks voort: Jakobsen sterkste in Scheldeprijs

Algemeen nieuws

Quick-Step Floors zet zegereeks voort: Jakobsen sterkste in Scheldeprijs

Fabio Jakobsen heeft de Scheldeprijs gewonnen. In Schoten kwam hij als eerste over de streep. De Nederlander van Quick-Step Floors zet hiermee de zegereeks voort van de Belgische formatie. 

Een vijftal kreeg de zege van het peloton met daarin één Nederlander: Jan-Willem van Schip, Jonas Rickaert, Sean De Bie, Guillaume Van Keirsbulck en Alexander Cataford. Een voorsprong van twee minuten kregen ze cadeau. 

Op 85 kilometer van de streep gebeurde er iets gevaarlijks: Een dertigtal renners, waaronder Arnaud Démare en Dylan Groenewegen, twee favorieten, werden uit de koers genomen omdat ze een overweg passeerden, terwijl de slagbomen al omlaag gingen. Voorin werd inmiddels de kopgroep gepakt door het eerste peloton, die gevormd werd door de wind. Owain Doull en Antoine Duchesne profiteerden hiervan en reden samen weg. Een voorsprong die heel snel opliep naar een dikke minuut. 

Kittel had de hele dag materiële problemen. Hij reed vroeg in de koers al eens lek en op 45 kilometer van de koers kreeg hij opnieuw een lekke band. Geluk voor hem reed zijn ploeg Katusha voorop en kon hij rustig terug komen. Ondertussen viel de regen neer op de renners en bij de finishlijn. Door het slechte weer beloofde het, ondanks het verlaten van enkele favorieten, een spannende en gevaarlijke finale te worden. De ploeg van Kittel reed het peloton naar deze finale. Het duo Doul en Duchesne, die op dertig kilometer van de streep een dikke minuut hadden, leken kansloos. 

Met nog een dikke dertien kilometer te gaan, begonnen de nodige problemen voor de renners. Kittel, Jose Alvaro Hodeg en Moreno Hofland reden allemaal lek. Op tien kilometer van de streep schudde Kittel zijn hoofd. Hij loste en volgde zichzelf niet op als winnaar van de Scheldeprijs. De mannen voorin roken hun kansen. De kopgroep werd ingelopen en de overige renners maakten zich op voor een massasprint. Daarin was Fabio Jakobsen de snelste.

Top10:
1. Fabio Jakobsen
2. Pascal Ackermann
3. Christopher Lawless
4. Jens Debusschere
5. Jérémy Lecroq
6. Maximilian Walscheid
7. Timothy Dupont
8. Jonas Rickaert 
9. Bram Welten
10. Marco Haller

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven